15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNici Belarusul nu ne-a deranjat

Nici Belarusul nu ne-a deranjat

Romania – Belarus 2-0

Stadion: „GSP“, Nicosia

Au marcat: Danciulescu ’32 p, D. Niculae ’49

Romania: Dolha (’89, Curca) – Tamas (’69, Mihut), Iencsi, Ghionea (’83, Rada), I. Stancu – G. Coman, Tararache (’46, Soava), Plesan (’77, Alexa), Caramarin (’60, Fl. Petre) – Danciulescu (’73, Marica), D. Niculae. Antrenor: Anghel Iordanescu.

Belarus: Sulima – Lavrik, Branfilov (’46, Hrapkovski), Tarlovski, Rovneiko (’63,Staniuk) – Kortiko, Hatkevici (’80, Lanko), Kovba, Gherascenko (’46, Kulci) – Romascenko (’35, Blizniuk), Buliga (’70 Vasiliuk). Antrenor: Anatoli Baidacinii.

A arbitrat: Costas Theodotou (Cipru).

Sub titulatura de selectionata divizionara, Romania a disputat ieri, la Nicosia, finala grupei A a turneului din Cipru, cu reprezentativa Belarusului, pe care a invins-o cu 2-0, terminind astfel pe primul loc in grupa. Cele doua formatii nu s-au mai intilnit niciodata pina ieri, iar rezultatul nu va conta in palmaresul echipei nationale.

Anghel Iordanescu a beneficiat ieri doar de doi „stranieri“ (Tamas si Tararache), situatie in care a folosit mai multi jucatori din campionatul intern. S-au inregistrat doua debuturi, craioveanul Ionut Stancu si „bancarul“ Gabriel Caramarin.

Partida a inceput cu o perioada de tatonare, dupa care „tricolorii“ au deschis scorul dintr-un penalti obtinut de Caramarin, care a fost faultat de Gerashenko, si transformat de Danciulescu (’32). Peste numai un minut, Belarusul a avut ocazia sa egaleze, dar, pe rind, suturile lui Buliga si Hatkevici au fost aparate senzational de Dolha.

La reluare, tot jucatorii nostri sint mai incisivi si Daniel Niculae, angajat de Danciulescu, l-a invina pe portarul Sulima (’49), inlocuitorul lui Hamutovski, care a suferit o comotie cerebrala in meciul cu selectionata Ciprului, disputat miercuri.

In finala turneului din Cipru, selectionata divizionara a Romaniei va intilni, simbata, de la ora 15.00, la Nicosia, invingatoarea din meciul de aseara, Letonia – Ungaria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS