17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportS-a dat startul campaniei de calificare la CM 2006

S-a dat startul campaniei de calificare la CM 2006

In perspectiva turneului de pregatire pe care nationala Romaniei il intreprinde in Cipru, in perioada 10-22 februarie, jucatorii care evolueaza in campionatul intern s-au reunit marti, la Casa Fotbalului. „Stranierii“ romani vor fi prezenti doar la meciul cu Georgia, de pe 18 februarie, restul partidelor pe care tricolorii le vor sustine in Cipru urmind sa fie abordate doar cu jucatorii din tara. „Stranierii“ se vor alatura lotului pe 16 februarie, la ora 14.00.

La turneul din Cipru vor mai fi prezente selectionate din Armenia, Belarus, Cipru, Georgia, Kazahstan, Letonia si Ungaria. Pe 19 februarie, in functie de rezultatul din partida cu Georgia, Romania va juca fie cu invingatoarea, fie cu invinsa din meciul Cipru – Belarus. De asemenea, FRF a solicitat Federatiei de Fotbal din Cipru asigurarea a inca doua meciuri de pregatire in afara turneului, cu formatii de categorie inferioara.

Trei alb-albastri la Nationala

La convocarea selectionerului Anghel Iordanescu au raspuns 16 jucatori din campionatul intern, printre acestia numarindu-se si trei fotbalisti de la Universitatea Craova: fundasii Ionut Rada si Ionut Stancu si mijlocasul Mihaita Plesan.

Iata care sint cei 16 jucatori care s-au reunit luni: Dolha (Rapid), Curca (Farul Constanta) – portari; Mihut (FC Oradea), Iencsi (Rapid), Rada (Universitatea Craiova), Ghionea (Otelul Galati), Stancu (Universitatea Craiova) – fundasi; Plesan (Universitatea Craiova), Soava (Rapid), Fl. Petre (Dinamo), Cristea (FCM Bacau), G. Coman (FC National) – mijlocasi; D. Nicolae (Rapid), Marica, Danciulescu (ambii Dinamo), T. Moldovan (Apulum) – atacanti.

Selectionerul Anghel Iordanescu a precizat ca jucatorii stelisti Mirel Radoi, Nicolae Dica si Florentin Dumitru, care se afla la Larnaca cu echipa din Ghencea, vor face jonctiunea cu lotul national astazi, in timp ce Dorinel Munteanu va ajunge la echipa nationala pe 18 februarie, in vederea ultimelor doua jocuri din cadrul turneului.

Probleme cu defensiva si cu linia mediana

„Generalul“ a spus ca turneul din Cipru reprezinta startul campaniei de calificare la turneul final al Cupei Mondiale din 2006, care se va desfasura in Germania. „Turneele de iarna ne-au adus mereu beneficiul unor jucatori din campionatul intern. Datorita acestor turnee am adus jucatori noi, singe proaspat, de fapt acesta fiind si obiectivul acestui stagiu: de a cistiga doi-trei jucatori care sa confirme si care sa se lupte pentru locul de titular. Sper ca vremea sa ne dea posibilitatea sa-i vedem cit mai bine pe jucatorii noi“, a spus Iordanescu.

Selectionerul Romaniei a precizat ca si-ar dori jucatori care sa confirme in defensiva si in linia mediana. „Avem solutii in atac, acolo stam destul de bine. O competitie se duce cu 25-30 de jucatori. Am vrea dublura pentru fiecare post. Postul de fundas stinga este descoperit in absenta lui Rat, avem probleme pe banda dreapta, iar in centrul liniei defensive, daca dispar Chivu si Iencsi, trebuie sa-l readuc pe Radoi, care imi acopera insa foarte bine zona centrala de la mijlocul terenului“, a mentionat Iordanescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS