14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova, oras adormit?

Craiova, oras adormit?

In anul trecut, in urma demersurilor facute de Ion Tiriac, s-a obtinut de la Federatia Internationala de Tenis licenta pentru organizarea in Romania a 30 de turnee profesioniste de tenis (18 masculin, 12 feminin), turnee „futures“ si care fac parte din circuitul „Tiriac Trophy“. Federatia Romana de Tenis a adresat Primariei Craiova, personal primarului Bulucea, Consiliului Judetean Dolj oferta ca Bania sa organizeze doua asemenea turnee (m, f) in mai 2004. Oficialitatile locale din Craiova, in calitate de coorganizatoare, urma sa puna la dispozitie 10.000 USD pentru fiecare turneu, suma care reprezinta premiile sportivilor participanti la turneele din Calendarul Federatiei Internationale de Tenis. Craiova ar fi intrat astfel, in premiera, in circuitele profesioniste de tenis. Conform contractului care urma sa fie incheiat, coorganizatorul craiovean (primaria) urma sa beneficieze de serviciile specifice ale FRT, adica publicitate, mediatizare s.a.m.d. Cheltuielile propriu-zise de organizare – aproximativ 6-7.000 USD – ar fi suportate de FRT, iar Tenis Club Olimp Craiova (acolo unde ar urma sa se desfasoare turneul international) ar pune gratuit baza sportiva. In timp ce Balsul a semnat imediat doua contracte de 10.000 USD (m, f), Primaria Baniei a trimis o adresa „clara“ catre FRT: „Prin hotarirea Consiliului Local nr. 369/23 dec. 2003 a fost aprobat bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2004 si nu au fost aprobate fonduri pentru sustinerea actiunilor sportive solicitate de dvs.“.

Acest raspuns s-a trimis FRT abia pe 30 ianuarie 2004 sub semnatura primarului Bulucea si a directorului economic Pascu, desi o asemenea actiune internationala ar fi meritat discutata, oficial, in sedintele consiliului. Poate ca alt punct de vedere ar fi avut consilierii locali, tinind cont ca era vorba de imaginea Craiovei peste hotare. S-ar putea invoca problemele Baniei, dar exista suficiente actiuni care au fost finantate de primarie si care n-au fost de anvergura internationala a acestor doua turnee profesioniste.

Totusi, pe ultima suta de metri s-ar putea organiza turneul masculin daca potentiali oameni de afaceri din Banie s-ar uni si ar stringe „fabuloasa“ suma de 10.000 USD. Este Craiova, totusi, un oras adormit?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS