20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBilant modest pentru olteni

Bilant modest pentru olteni

La Sala Floreasca din Bucuresti s-au desfasurat, in perioada 7-10 februarie, Campionatele Nationale de spada, rezervate juniorilor, competitie care a adunat la start peste 200 de sportivi. Concursul, in care au intrat atit fetele, cit si baietii, tragindu-se in ambele probe, individual si pe echipe, a reprezentat si un criteriu de selectie in vederea participarii la Campionatele Balcanice si cele Mondiale de juniori si cadeti, care vor avea loc in primavara.

Desi se aflau printre favoriti la obtinerea a cit mai multor medalii, juniorii din Banie au avut o comportare modesta, bilantul general fiind de doua medalii de argint si doua de bronz.

„Tinind cont de rezultatele obtinute, pot spune ca bilantul delegatiei noastre a fost unul modest, mai ales daca ne gindim ca anul trecut aceiasi sportivi au reusit sa cistige toate cele patru titluri. Poate faptul ca majoritatea spadasinilor veneau dupa o serie de concursuri internationale unde reusisera rezultate bune i-a facut sa nu se concentreze indeajuns sau sa trateze aceste Campionate Nationale cu usurinta. Astfel nu-mi explic rezultatele obtinute“, a spus antrenorul emerit Dumitru Popescu, cel care se ocupa de pregatirea sportivilor la Centrul Olimpic de Spada din Craiova.

Surpriza – Oana Puiu

In competitia feminina, la individual, principalele favorite la titlu, Ana – Maria Brinza si Loredana Iordachioiu (campioana si vicecampioana europeana) au pierdut in fata unor spadasine considerate out-sidere. Surpriza a constituit-o insa Oana Puiu, care a ajuns pina in finala, unde a pierdut in fata stelistei Simona Alexandru, craioveanca de la CSM – LPS obtinind astfel medalia de argint.

Tot in finala, si tot in fata reprezentantilor Stelei, a pierdut si prima echipa de la CSM Craiova – LPS „Petrache Triscu“, cvartetul oltean Loredana Iordachioiu – Madalina Iordachioiu – Georgiana Stan – Oana Puiu trebuind sa se multumeasca doar cu medalia de argint. Cea de-a doua echipa craioveana, formata mai mult din cadete, a terminat concursul pe locul cinci.

Zbircia a dezamagit, Mitrica a surprins placut

In concursul rezervat baietilor, cel care era cotat cu cele mai mari sanse sa obtina o medalie in proba individuala, Alin Zbircia, a dezamagit, fiind depasit de un tragator anonim, in sferturile de finala ale competitiei. Amaraciunea acestui rezultat a fost indulcita insa de comportarea peste asteptari a lui Alin Mitrica. Desi cadet, craioveanul s-a clasat in final pe locul trei, obtinind astfel medalia de bronz.

Primul loc a revenit lui Otto Tardi (CS Satu Mare), care a fost urmat de colegul sau de club Ciprian Lapuste, pe locul trei venind Alin Mitrica (CSM – LPS) si Cosmin Kortyan (Farul Constanta), toti acestia pregatindu-se in Banie, sub coordonarea lui Dumitru Popescu.

In proba pe echipe, CSM – LPS Craiova, in componenta Alin Zbircia, Silviu Florescu, Madalin Popescu si Daniel Nica, a terminat pe locul trei (dupa ce a invins Farul), fiind depasita in semifinale de CS Satu Mare, echipa care a si cistigat competitia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS