9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Sa rezist pina la vara si mai vedem!“

„Sa rezist pina la vara si mai vedem!“

Finalul anului trecut a fost pentru Pavel Badea unul aproape unicat: capitan al Universitatii, antrenor interimar-jucator, antrenor interimar, iar dupa numirea lui Napoli a primit functia lui Geolgau, vicepresedinte. Ce se va intimpla in retur? Exista unele zvonuri potrivit carora „Badita“ ar putea reveni in teren, ca jucator, dar si alte variante. Reamintim, in iunie anul acesta, Pavel Badea va implini 37 de ani, el debutind la Universitatea in sezonul ’83/’84.

– Ce vei face in retur: vicepresedinte, jucator sau posibil presedinte?

– In organigrama clubului eu sint acum vicepresedinte si incerc sa-mi fac treaba cit mai bine in aceasta functie, sa ajut Universitatea. Totodata, sper sa si invat cit mai multe din aceasta postura, una onoranta, dar pe care n-o stapinesc in totalitate. Este insa o noua provocare pentru mine.

– Revine Badea in teren, ca jucator?

– Sansele sint minime. Mi-am facut datoria fata de clubul Universitatea si cred ca am ajuns la sfirsitul carierei. Trebuie sa stii sa spui stop, iar eu cred ca acest moment a sosit pentru mine.

– Este o decizie irevocabila?

– Pot spune ca in proportie de 95% m-am decis sa ma opresc. Trebuie insa sa nu spui niciodata nu!

– Probabil ca astepti si un meci de retragere…

– Normal, cred ca merit acest lucru. De fapt, multor jucatori de la Universitatea trebuia sa li se organizeze meciuri de retragere.

– Cind iti vei mai continua cariera de antrenor?

– Am fost antrenor interimar, a fost si o conjunctura favorabila. Cred ca mi-am facut corect si bine meseria de antrenor in perioada in care am fost numit, ceea ce demonstreaza ca am inclinatie pentru meseria asta. Nu este obligatoriu ca ea sa continue…

– Mi-ai spus, la un moment dat, ca munca de birou te „omoara“, ca sa zic asa…

– Este o situatie noua, dar a trebuit sa ma adaptez la ea, eu fiind un om de actiune. Am schimbat actiunea de pe teren – care se baza, in general, pe calitatile fizice – cu actiunea din birou – care se bazeaza, sa zicem, pe calitatile intelectuale.

– Cum ramine cu varianta de presedinte al clubului? Probabil, mai din vara…

– Este o ipotetica ipostaza, dar in care, deocamdata, m-a numit doar presa. Sint, repet, vicepresedinte… Sa rezist eu pina la vara!

– De ce?

– In fotbal totul este relativ…

– O ultima intrebare: poate Universitatea sa ocupe locul trei?

– Da, cred ca este posibil. Avem un grup puternic de jucatori si s-au facut transferuri care acopera ceea ce Universitatea avea nevoie: Bolohan si Iordache, doi jucatori care pot. Important este ca acela care conduce echipa sa-i mobilizeze, sa-i constientizeze si sa-i pregateasca pentru ca ei sa fie, din nou, ceea ce au fost. Bolohan si Iordache au fost in prim planul fotbalului romanesc. De noi depinde ca acesti fotbalisti sa reintre, din nou, in circuitul marilor valori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS