15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportControverse in privinta turneului tricolorilor din Cipru

Controverse in privinta turneului tricolorilor din Cipru

Turneul pe care reprezentativa Romaniei il va efectua, in perioada 10-22 februarie, in Cipru, a dat nastere la numeroase controverse. Citiva presedinti de cluburi au declarat ca acest turneu nu se justifica din cauza adversarilor slab cotati cu care vor juca tricolorii, dar si al pretului exagerat pe care trebuie sa-l plateasca FRF. De asemenea, antrenori, mai multor echipe, dintre care cel mai vehement a fost tehnicianul Stelei, Victor Piturca, au anuntat ca nu sint dispusi sa-si lase jucatorii sa participe la acest turneu, deoarece le va afecta pregatirea la formatiile lor de club.

La turneul din Cipru vor mai participa selectionatele din Armenia, Belarus, Cipru, Georgia, Kazahstan, Letonia si Ungaria.

Primul meci al tricolorilor este programat pe 18 februarie, la Larnaca, in compania nationalei Georgiei.

Turneul va costa 65.000 de euro

Mircea Sandu, presedintele FRF, a spus ca turneul tricolorilor din Cipru va costa 65.000 de euro si ca aceasta suma nu i se pare exagerat de mare, mai ales ca Federatia de Fotbal din Cipru va suporta o parte din cheltuieli: „In perioada 10-15 februarie, cheltuielile vor fi suportate de FRF, iar federatia cipriota va plati sumele necesare pentru 30 de persoane, in perioada 15-22 februarie“, a spus presedintele FRF.

Convocarile numeroase deranjeaza

Mircea Sandu le-a atras atentia antrenorilor circotasi ca turneul din Cipru este necesar pentru pregatirea preliminariilor Campionatului Mondial din 2006. Presedintele FRF a spus ca se va sfatui cu selectionerul Anghel Iordanescu in situatia in care jucatorii de la Steaua nu se prezinta la convocare. „In cazul in care jucatorii de la Steaua nu se vor prezenta la reunirea lotului, atunci vom comunica clubului din Ghencea si FRF pasii care trebuie urmati, insa cred ca nu se va intimpla asa“, a spus Mircea Sandu.

„Nasu’“ a precizat ca Dorinel Munteanu, convocat pentru aceasta deplasare, va fi lasat pina pe 17 februarie la Steaua. „Initial, in vederile selectionerului Iordanescu s-au aflat sapte jucatori de la Steaua, insa antrenorul a dorit sa pastreze un echilibru si sa cheme doar patru jucatori de la o echipa“, a spus Sandu. Presedintele FRF a mentionat ca turneul din Cipru va fi ultima actiune de acest gen a echipei nationale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS