15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHagi, printre cei mai buni 100 de jucatori din toate timpurile

Hagi, printre cei mai buni 100 de jucatori din toate timpurile

Fostul capitan al „tricolorilor“ va fi prezent la ceremonia organizata cu ocazia centenarului Federatiei Internationale de Fotbal

Desi momentan este „somer“, fostul international Gheorghe Hagi ramine in centrul atentiei. „Regele“ se numara printre cei mai buni 100 de jucatori in viata din toate timpurile, potrivit unui clasament intocmit de fostul fotbalist brazilian Pele, cu ocazia centenarului FIFA.

„Este o mare onoare pentru mine. Este un lucru bun pentru Romania. Am participat deja la o sedinta foto pentru realizarea unor fotografii care vor fi scoase la licitatie cu ocazia unei ceremonii ce se va desfasura pe 4 martie, la Londra. Va fi o sarbatoare a FIFA“, a declarat Hagi, care a implinit joi 39 de ani.

Potrivit site-ului oficial al FIFA, printre evenimentele organizate cu ocazia centenarului forului fotbalistic international se numara si un dineu omagial, care se va desfasura pe 4 martie, la Muzeul de Istorie din Londra, si la care sint invitati sa participe cei mai buni 100 de jucatori in viata, potrivit clasamentului intocmit de Pele si aprobat de FIFA.

FIFA a anuntat doar cinci dintre cei 100 de jucatori aflati pe lista, respectiv francezul Thierry Henry, irlandezul Roy Keane, fostul atacant german Karl-Heinz Rummenigge, italianul Roberto Baggio si jucatoarea americana Mia Hamm. Numele celorlalti jucatori vor fi spuse in cadrul dineului de la Londra, cind fiecare jucator va fi felicitat de presedintele FIFA, Joseph Blatter, si de Pele.

Cu ocazia acestui eveniment, FIFA a ales 12 dintre cei mai cunoscuti fotografi din lume pentru a imortaliza jucatorii intr-un proiect fotografic unic, intitulat „Arta intilneste Fotbalul“.

Creatiile vor fi expuse ulterior, in cele mai prestigioase galerii si muzee din lume, alaturi de expozitia „Pele: Arta regelui“, care celebreaza viata fostului fotbalist brazilian, desemnat cel mai bun jucator al secolului al XX-lea. De asemenea, va fi realizata si o carte „The FIFA 100“, care va fi distribuita in intreaga lume.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS