18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Putem trece de Elvetia“

„Putem trece de Elvetia“

Cel mai bun tenisman roman al momentului, Andrei Pavel, este increzator in sansele Romaniei de a invinge Elvetia, bazindu-se pe faptul ca al doilea jucator al oaspetilor poate fi invins in ambele rinduri. „Putem trece de elvetieni, putem sa facem doua puncte in meciurile de simplu cu al doilea jucator elvetian. Cu Roger Federer va fi insa foarte greu de jucat“, a spus Pavel. Liderul echipei romane a mai spus ca este pregatit sa joace si in proba de dublu, unde Gabriel Trifu este in forma. Tot Andrei Pavel a mai mentionat ca spera ca publicul roman sa sustina echipa, dar sa nu dea sfaturi in timpul jocului. „Avem mare nevoie de public, nu ne dorim insa un public prea agresiv, cum a fost in Ecuador, ci unul care sa sustina echipa Romaniei pina la ultima minge. Dorim sa le oferim victoria“, a adaugat „Cneazul“.

Pavel a precizat ca se simte foarte bine din punct de vedere fizic. „Mi-am invatat lectia cind am fost accidentat la cot. Am fost lenes si mi-am revenit greu. In aceasta perioada de sase luni, cit am fost accidentat, am avut mai multa grija de mine. Finala de Master Series de la Paris a fost ceva fenomenal, mi-a dat incredere ca sint din nou printre cei mai buni“, a spus jucatorul numarul unu roman.

Referindu-se la cadoul oferit lui Federer dupa ce a cistigat editia 2003 a turneului de la Wimbledon, Andrei Pavel a mentionat ca, in cazul unei victorii, nu ar vrea sa primeasca o vaca. „Nu m-am gindit ce anume mi-as dori, dar, cu siguranta, nu o vaca“, a spus Pavel, care a continuat: „Speram ca lui Federer sa nu-i mearga jocul bine din prima si atunci vom avea o sansa. Totusi, el a ajuns de marti in Elvetia si a avut citeva zile sa se acomodeze cu diferenta de fus orar. Eu, daca as fi in locul lui si saptamina trecuta as fi cistigat un Grand Slam, m-as simti foarte usor si relaxat“.

Romania are o echipa valoroasa

La rindul sau, Florin Segarceanu a mentionat: „Ne asteapta un meci dificil, dar il putem cistiga, obtinind un punct la proba de dublu si nu este exclusa si o surpriza in meciurile de simplu. Sper ca Federer sa fie obosit, dezinteresat si sa nu se acomodeze cu suprafata de zgura“. Capitanul „tricolorilor“ a mai mentionat ca, dupa multi ani, Romania poate alinia o echipa de valoare, cu Andrei Pavel in mare forma si cu Victor Hanescu, care a avut un an 2003 foarte bun. „Totusi, avem ca adversar jucatorul numarul unu din lume, iar el poate sa intoarca singur victoria pentru echipa sa“, a completat Segarceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS