20.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăSport„Ii putem invinge si acum!“

„Ii putem invinge si acum!“

In statistica intilnirilor oficiale din Cupa Davis dintre Romania si Elvetia, tricolorii au cistigat de doua ori (1963 si 1972), fiind invinsi in 1989. In primele doua partide, Romania a invins cu acelasi scor, 5-0.

Pentru Romania, au punctat: Ion Tiriac, Alexe Bardan si Petre Marmureanu (1963), Ion Tiriac, Ilie Nastase si Petre Marmureanu (1972). L-am abordat pe Alexe Bardan, in prezent vicepresedinte al FRT.

– Cum a fost in 1963, atunci cind Romania a obtinut prima victorie impotriva Elvetiei in Cupa Davis? A fost o presiune psihica deosebita, asa cum se anunta si aceasta partida din primul tur al Grupei Mondiale, care incepe vineri?

– Doar in primul meci, Bardan – Schweizer, deoarece era cel de debut. Era primul meu meci oficial in Cupa Davis si prima intilnire a partidei de atunci cu Elvetia. Disputa mea cu Schweizer a fost apriga, cu o rasturnare spectaculoasa de scor: am fost condus cu 2-0, apoi mi-am revenit si am cistigat, in fata unui public numeros si admirabil, cu 3-2. Am avut, asadar, eu si Romania, un debut cu dreptul. Mai departe a fost o formalitate si scorul final este cunoscut, 5-0 pentru tricolori. Pe atunci, ambele formatii erau de amatori, dar probabil ca noi eram amatori mai tari decit ei! Nu eram profesionisti. Acum, altele sint datele problemei.

– Ce pronostic oferiti, la apropiata intilnire Romania-Elvetia? Avem sansa sa cistigam?

– Sincer, orice intilnire de Cupa Davis are actiuni tactice care iti dau o sansa. Prima actiune a noastra a fost aceea de a face in Sala Polivalenta teren cu zgura, tocmai ca sa egalam putin valorile. Sanse? Matematic vorbind, 51% pentru ei, 49% pentru noi. Este o probabilitate.

– Exista acreditata ideea ca totul s-ar putea decide la dublu. Ce ziceti?

– Intotdeauna dublul este un punct foarte important si care ar putea inclina balanta pentru o echipa sau alta… Eu cred in tricolori!

– Elvetienii vin la Bucuresti cu Roger Federer acum in postura de lider al clasamentului ATP.

– Da, ei il au, intr-adevar, pe numarul 1 in lume acum la simplu, dar nu si la dublu! Oricum, eu sint optimist, chiar daca mai inainte v-am impartit procentele altfel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS