17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSportivii mehedinteni au obtinut 182 de medalii

Sportivii mehedinteni au obtinut 182 de medalii

Anul 2003 a fost unul deosebit pentru sportul mehedintean, a apreciat Marius Screciu, directorul Directiei Judetene de Tineret si Sport Mehedinti, la analiza activitatii institutiei pentru activitatea de anul trecut. Printre obiectivele indeplinite se numara selectia si pregatirea sportivilor de performanta, realizarea de actiuni de selectie pentru atletism, inot sau judo, sprijinirea si indrumarea tuturor cluburilor si asociatiilor sportive din judet, dar si realizarea unor actiuni de testare a potentialului sportiv in toate institutiile scolare din judet, pentru depistarea unor elemente de valoare.

„Au fost organizate competitii sportive pentru antrenarea sportivilor de performanta si pregatirea lor pentru participarea la etapele finale nationale si internationale; au fost sprijiniti sportivii de performanta cu sustinatoare de efort, alimentatie, echipamente, au fost organizate cantonamente pentru pregatirea lor. Am incercat si am reusit sa le asiguram toate conditiile regulamentare pentru desfasurarea competitiilor sportive cu etape finale si ale competitiilor internationale“, a spus Marius Screciu.

Sprijinul acordat sportivilor de performanta mehedinteni a fost concretizat in cele 182 de medalii obtinute anul trecut la Campionatele Mondiale, Campionatele Europene, Campionatele Nationale si Cupa Romaniei, la care acestia au participat. La Campionatele Mondiale si Europene au fost obtinute trei medalii de aur, doua de argint, o medalie de bronz si trei locuri patru, in timp ce la Campionatele Nationale si Cupa Romaniei sportivii mehedinteni au cucerit 70 de locuri intii, 57 de locuri II si 49 de locuri III.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS