9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRaducanu este jucatorul etapei in Spania

Raducanu este jucatorul etapei in Spania

Prestatia excelenta a atacantului oltean Claudiu Raducanu, la primul sau meci in tricoul lui Espanyol, nu avea cum sa nu ramina neremarcata de presa iberica. Dupa ce ex-stelistul a reusit sa marcheze golul victoriei, in meciul sustinut in deplasare, cu Villarrreal, el a fost desemnat jucatorul etapei a 22-a din campionatul Spaniei de catre publicatia Mundo Deportivo. „Romanul a marcat un gol providential pentru Espanyol in ziua debutului sau“, noteaza Mundo Deportivo.

Sub titlul „Foarte bine, Claudiu“, publicatia mentionata precizeaza ca Raducanu i-a spus medicului echipei ca va marca. „Aveam in cap ideea ca voi marca la debutul meu si asa s-a intimplat“, spune Claudiu.

Jucatorul a subliniat ca, la vestiare, cel mai tare l-a auzit pe Torricelli, care i-a strigat „bravo“. „Cu Torri ma inteleg destul de bine in limba italiana“, a afirmat Claudiu Raducanu, care a continuat: „Lumea a fost mirata ca m-am dus sa-l imbratisez pe antrenor. Acesta este un lucru obisnuit pentru mine. La Steaua, dupa fiecare gol ma imbratisam cu Piturca“.

Fostul atacant al Stelei a mai spus ca intelege limba spaniola insa deocamdata nu se aventureaza sa o vorbeasca. „M-au invatat destule baietii in vestiar, insa nu pot spune aici. Oricum, astept un profesor si ma voi apuca imediat de studiat“, a precizat Raducanu.

Analizat pe toate fetele

Presa iberica l-a analizat foarte bine pe roman dupa primul sau joc in Primera. Publicatia Mundo Deportivo scrie ca lui Claudiu i-a fost de ajuns o saptamina pentru a deveni idolul tribunelor.

„Golul sau din meciul cu Villarreal a alimentat sperantele unor suporteri supusi depresiilor. Pe linga faptul ca este un golgheter, fostul jucator al echipei Steaua Bucuresti ascunde povestea unui fotbalist profund religios si cu solide valori morale. Intotdeauna i-a dedicat golurile lui Dumnezeu, desi duminica nu si-a putut arata tricoul asa cum facea in Romania“, se arata in Mundo Deportivo.

Cotidianul citat mai noteaza ca tatal lui Claudiu, Nicolae (scris de spanioli Nicola), un fost campion la box, dorea ca fiul sau sa-i urmeze cariera. „La sase ani l-a dus la box, insa in final a renuntat. Apoi l-a dus la Scoala de Fotbal din Craiova (n.r – cotidianul spaniol scrie Cracovia) si a devenit o speranta a fotbalului romanesc, consacrindu-se chiar ca golgheterul Romaniei. Aceasta victorie le-a dedicat-o sotiei sale Alice si fiului lor, Armin. Claudiu este o persoana care nu ezita sa-i ajute pe cei nevoiasi, el finantind operatia unei fetite de 16 ani, care avea probleme de sanatate“, scrie Mundo Deportivo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS