9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Imi doresc din tot sufletul sa cistigam meciul cu Romania!“

„Imi doresc din tot sufletul sa cistigam meciul cu Romania!“

Tenismanul elvetian Roger Federer, care a cistigat duminica primul turneu de Mare Slem al anului, Australian Open, are la dispozitie putin timp pentru a se odihni inaintea meciului de Cupa Davis, cu Romania, programat vineri, simbata si duminica, la Bucuresti. Federer a ajuns in orasul natal, Basel, abia luni si va veni in Bucuresti astazi, cind va avea si primul contact cu suprafata de joc de la Sala Polivalenta „Ioan Kunst-Ghermanescu“.

„Cupa Davis reprezinta o puternica motivatie pentru mine. Abia astept meciul cu Romania si imi doresc din tot sufletul sa cistigam. Ma voi odihni putin, pentru a fi in forma. Cred ca doua zile de antrenamente vor fi de ajuns si voi putea sa-mi ajustez jocul pentru zgura“, a spus Federer.

„Stiu ca se asteapta mult de la mine“

Alaturi de Federer, echipa Elvetiei ii mai cuprinde pe Michel Kratochvil, Stanislas Wawrinka si Yves Allegro. Anul trecut, Elvetia a pierdut, cu scorul de 2-3, in semifinalele Cupei Davis, in fata Australiei, cea care a cistigat competitia.

Federer a spus ca are incredere in coechipierii sai: „Stiu ca se asteapta mult de la mine, dar aceasta presiune este benefica si intotdeauna am evoluat bine in aceste conditii. M-as bucura ca si alti jucatori sa poate face diferenta si cred ca Stanislas Wawrinka poate fi unul dintre ei. L-am vazut la antrenamente si mi-a lasat o impresie buna, chiar daca nu l-am vazut la un meci adevarat. Oricum, decizia ii apartine lui Marc Rosset.“

Program incarcat

Dupa meciul cu Romania, Roger Federer isi va lua o saptamina de pauza, dupa care va participa la cinci turnee consecutive: Rotterdam, Marsilia, Dubai, Indian Wells si Miami. „Am nevoie de cit mai multe meciuri la inceputul anului“, a spus Federer, care a cistigat in 2003 turneele de la Marseille si Dubai.

Primit acasa in sunetul talangilor

Dupa ce l-a invins pe rusul Marat Safin in finala Openului de tenis al Australiei, Federer a fost primit la revenirea acasa, marti dimineata, pe aeroportul din Basel, in sunetul talangilor vacilor elvetiene, de catre un grup entuziast de circa 60 de suporteri. Prezenti in sala de asteptare a aeroportului, fanii lui Federer, nascut la Basel in urma cu 22 de ani, au arborat banderole cu urari de bun venit si au agitat talangile, provocind o mare bucurie campionului elvetian, care era insotit de prietena sa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS