11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportClaudiu Raducanu a inscris in primul sau joc la Espanyol

Claudiu Raducanu a inscris in primul sau joc la Espanyol

Introdus la jumatatea reprizei secunde, ex-stelistul a inscris, in ultimul minut de joc, unicul gol al formatiei sale, care a obtinut astfel trei puncte mari in deplasarea de la Villarreal

Atacantul roman Claudiu Raducanu, transferat saptamina trecuta de la Steaua la Espanyol Barcelona, pentru 1,3 milioane de dolari, a avut un debut cum nu se poate mai fericit la noua sa echipa. Aruncat in lupta de antrenorul Luis Fernandez in minutul 70 al intilnirii de la Villarreal, intr-un meci contind pentru etapa a 22-a din Primera Division, luindu-i locul camerunezului Wome, Raducanu a facut ceea ce stie el cel mai bine. 20 de minute i-au fost de ajuns romanului pentru a-si crea citeva ocazii de gol si a puncta decisiv, in minutul 89, marcind unica reusita a formatiei catalane, care s-a impus astfel cu 1-0 in deplasarea de la Villarreal. Debutul cu gol al atacantului oltean, care a adus trei puncte mari echipei sale, a fost salutat de toata presa iberica, Raducanu fiind considerat cel mai bun om al partidei. El a fost notat cu 3 stele (bine) de cotidianul El Mundo Deportivo, in timp ce AS l-a considerat „el dandy“, pentru golul foarte important inscris, la o centrare a lui Maxi.

„Sint foarte bucuros. Am marcat un gol important, care a adus victoria, iar pentru echipa este binevenit. M-am simtit bine pe teren si sper, putin cite putin, sa ma adaptez cit mai bine in cadrul echipei si sa contribui la salvarea de la retrogradare“, a spus Raducanu pentru El Mundo Deportivo.

Cu toate acestea, Espanyol ramine pe penultimul loc al clasamentului, dar sperantele de salvare ale catalanilor au crescut acum, dupa victoria obtinuta pe terenul unei echipe care a avut un parcurs foarte bun in acest sezon.

Incidente dupa golul lui Raducanu

Dupa golul marcat, Raducanu a produs si un accident soldat cu sase raniti: imediat dupa ce a inscris, fostul atacant al Stelei s-a indreptat spre locul unde se aflau suporterii catalani si si-a aruncat tricoul, provocind o busculada in rindul acestora, care a dus la ruperea unei balustrade. Trei persoane au fost internate in spital, un suporter cu fractura la soldul drept, o femeie cu fractura la brat, iar alt fan cu capul spart si sapte copci.

Presa iberica remarca si ea debutul excelent al lui Raducanu, principalul artizan al victoriei lui Espanyol, una foarte pretioasa, tinind cont ca echipa ocupa penultimul loc in clasament, 19.

AS noteaza ca „Steaua a salvat pe Espanyol“. „Claudiu Raducanu este unul dintre cei cinci atacanti cu care a tratat Espanyol pentru a-i transfera in aceasta iarna. Despre el se stia putin, dar venea de la Steaua“, il caracterizeaza cotidianul amintit.

La rindul sau, El Mundo Deportivo titreaza „Yo, Claudiu“, dar antrenorul francez Luis Fernandez lauda intreaga echipa. Fernandez spune ca rezultatul este „injust, dar foarte necesar“. „Nu doresc sa-l remarc numai pe Claudiu, ci intreaga echipa. Este o victorie a colectivului. Nu este una justa, dar au existat si destule meciuri pe care le-am pierdut si meritam sa le cistigam“, a spus tehnicianul francez.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS