11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportChelsea a invins in ultimele minute

Chelsea a invins in ultimele minute

Gruparea patronata de miliardarul rus Roman Abramovici, Chelsea Londra, la care evolueaza si internationalul roman Adrian Mutu, a cistigat cu 3-2 partida disputata duminica, in deplasare, impotriva formatiei Blackburn, in etapa a 23-a din Premier League. Cu Mutu titular, romanul fiind inlocuit in minutul 90 de Eidur Gudjohnsen, Chelsea a avut ceva emotii pina sa obtina toate cele trei puncte.

Gazdele au deschis repede scorul, prin Flitcroft (‘2), dar londonezii au revenit si, pina la pauza, au preluat conducerea prin dubla lui Frank Lampard (’24, ’35). Repriza secunda a fost mai animata, iar Mutu mult mai incisiv. Chelsea a ratat insa mai multe ocazii de a-si majora avantajul, iar Blackburn a profitat, reusind sa egaleze prin Gallagher (’87), care a speculat indecizia fundasilor lui Ranierii. Dar, cind se parea ca „albastrii“ vor pierde doua puncte care le-ar fi stat la indemina, Glen Johnson (’88) a inscris un gol de generic cu care a adus victoria londonezilor.

Mutu, omul meciului pentru The Independent

Cotidianul englez The Independent a considerat ca internationalul roman Adrian Mutu a fost omul meciului pe care echipa sa l-a cistigat in fata lui Blackburn Rovers. „De doua ori Adrian Mutu a fost aproape de gol, lovitura sa din foarfeca si sutul sau trecind putin pe linga poarta“, a notat The Independent. In schimb, cotidianul The Sun l-a notat cu cinci pe Mutu, care a fost considerat printre cei mai slabi jucatori ai lui Chelsea, alaturi de Gallas, Melchiot, Gudjohnsen si Gronkjaer, ultimii trei fiind introdusi in teren pe parcursul partidei.

Ziarul The Guardian il lauda pe Mutu pentru combinatia cu Jimmy Floyd Hasselbaink care a precedat primul gol al lui Frank Lampard, iar agentia Sporting Life a notat ca atacantul roman a stralucit in repriza a doua, ratind citeva oportunitati. „Semnele nu au fost prea incurajatoare pentru gazde in repriza a doua, in care Mutu a stralucit. Romanul, care nu si-a facut simtita prezenta in prima repriza, a trecut pe linga gol in a doua parte“, a scris sursa citata.

Victorii si pentru principalele adversare

Si echipele cu care Chelsea se lupta pentru suprematie, Arsenal si Manchester United, au obtinut victorii importante in aceasta etapa. „Tunarii“ s-au impus pe teren propriu, cu scorul de 2-1, in fata formatiei Manchester City.

Simbata, campioana en titre, Manchester United, a invins pe teren propriu, cu 3-2, pe Southampton.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS