15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBesiktas s-a impus la Bursa

Besiktas s-a impus la Bursa

Formatia antrenata de Mircea Lucescu a trecut peste pasa proasta din ultimele saptamini si a invins, duminica, in deplasare, cu scorul de 1-0, pe Bursaspor, intr-o partida din cadrul etapei a 19-a a campionatului Turciei. Unicul gol al meciului a fost inscris de Tumer Metin, in minutul 58, jucator care a ratat si un penalti, in minutul 69. Bursaspor a evoluat cu un jucator mai putin pe teren incepind cu minutul 54, cind a fost eliminat Erol. La Besiktas, Daniel Pancu nu a evoluat, fiind suspendat, iar Adrian Ilie a intrat pe teren in minutul 66, in locul lui Sergen Yalcin. De la gazde, doar fundasul Iulian Miu a fost titular, el deviind decisiv in gol mingea trimisa de Tumer, in timp ce mijlocasul Cornel Frasineanu a jucat doar aproximativ noua minute, fiind introdus in joc in minutul 85, in locul lui Yakup. Portarul Bogdan Vintila nu a evoluat.

Prima a aparitie in campionat a lui Adrian Ilie, in tricolul lui Besiktas, a fost un succes pentru roman, acesta avind o evolutie excelenta in cele 24 de minute cit a evoluat.

„Recital de 24 de minute“, a notat ieri cotidianul Fanatik, caracterizind astfel evolutia atacantului oltean in deplasarea de la Bursa. „Fotbalistul roman, care a intrat in joc in minutul 66, in locul lui Sergen, a obtinut un penalti si a fost aplaudat pentru evolutia sa“, scrie Fanatik. Jurnalul turc considera ca Ilie are evolutii din ce in ce mai bune. „A adus vitalitate jocului echipei Besiktas, a pus in mare dificultate apararea formatiei Bursaspor si si-a multumit staff-ul tehnic“, se mentioneaza in Fanatik.

„Voi fi pregatit intr-o saptamina“

Adrian Ilie a declarat dupa acest meci ca este optimist in ceea ce priveste viitoarele sale evolutii. „Eu cerusem un ragaz de doua saptamini. Acum imi atenuez lipsurile. Voi fi pregatit in totalitate intr-o saptamina“, a spus Ilie. Cotidianul Hurriyet i-a acordat atacantului oltean nota 6, acelasi calificativ primindu-l si fotbalistul echipei Bursaspor, Iulian Miu.

„Iata-l pe Adrian Ilie“, a titrat cotidianul Sabah. „In ultimele minute ale meciului a intrat in scena Adrian Ilie. El a jucat ca un adevarat atacant si a creat numeroase ofensive, dar Ilhan Mansiz nu a colaborat deloc cu el. Un mic mesaj rezultat din acest meci: Adrian Ilie ar face o treaba mai buna decit Mansiz“, se precizeaza in Sabah.

Cel mai important succes

La rindul sau, cotidianul Radikal scrie ca Ilie le-a adus coechipierilor sai pofta de joc. El a obtinut un penalti si a adus mai multa vitalitate in evolutia echipei Besiktas“, noteaza Radikal.

Dupa victoria la limita obtinuta cu Bursaspor, Mircea Lucescu a declarat ca acest succes este cel mai important in actuala editie de campionat. „Si Bursaspor a jucat bine, nu ne-a lasat sa evoluam asa cum ne-am propus. Am avut si dezavantajul unui gazon dificil. Din aceasta cauza am schimbat sistemul de joc in repriza secunda si am optat pentru pase lungi. Motivul pentru care nu am inscris mai multe goluri este faptul ca jucatorii sint stresati. In mintile lor mai exista semne de intrebare. Pina si Giunti s-a accidentat din cauza acestei presiuni“, a mai spus Lucescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS