13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFeher „a absentat“ de la antrenamentul Benficai

Feher „a absentat“ de la antrenamentul Benficai

Jucatorii echipei de fotbal Benfica Lisabona, foarte afectati de disparitia coechipierului lor, ungurul Miklos Feher, care a incetat din viata in timpul meciului cu formatia Vitoria Guimarares din campionatul Portugaliei, si-au reluat joi antrenamentele pe stadionul „Da Luz“.

„Lucrurile nu s-au desfasurat asa cum ar fi fost normal, cu ocazia acestui prim antrenament fara colegul lor. Dar cred ca jucatorii isi vor reveni cit mai rapid, obtinind rezultate care sa onoreze clubul si memoria coechipierului lor“, a spus Antonio Cunha Vaz, purtatorul de cuvint al clubului din Lisabona. Miercuri, intregul lot al echipei Benfica s-a deplasat in Ungaria, pentru a asista la funeraliile lui Miklos Feher.

Moment de reculegere

in parlamentul portughez

Parlamentul portughez a pastrat joi un moment de reculegere in memoria lui Miklos Feher. „Adunarea Republicii nu-si poate exprima consternarea si tristetea decit prin a transmite condoleante familiei si prietenilor lui Feher si prin a tine un minut de reculegere“, se arata intr-un comunicat al parlamentului.

Presedintele Adunarii Republicii, Joao Bosco Soares Mota Amaral, a subliniat ca au existat putine evenimente care au emotionat intreaga tara asa cum s-a intimplat in cazul mortii lui Feher. Deputatii au pastrat un minut de reculegere in prezenta fotbalistilor si conducerii echipei Benfica, precum si a ambasadorului Ungariei in Portugalia.

Deces invaluit in mister

Cauza decesului fotbalistului nu a fost deocamdata stabilita. Rezultatele autopsiei nu au dus la nici o concluzie, iar in prezent se afla in derulare o ancheta, deschisa de ministerul public portughez.

Medicul clubului Benfica, Joao Paulo Almeida, a precizat, la rindul sau, ca Feher a fost supus unei serii de examene medicale la inceputul acestei luni, nefiind detectat nimic anormal. „A facut o electrocardiograma, radiografii si totul a fost normal. A fost supus, de asemenea, unor examene toxicologice, care nu au relevat nimic“, a spus Almedia.

El a adaugat ca, in seara dramei, jucatorul nu a reactionat „decit o secunda sau doua“ la eforturile de reanimare ale echipei de prim-ajutor. „Ochii sai erau deja dilatati si nu a mai raspuns la nici o manevra de resuscitare“ a mai spus Almedia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS