14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Gala campionilor“ a pus punct sezonului automobilistic 2003

„Gala campionilor“ a pus punct sezonului automobilistic 2003

Cel mai bine clasat pilot oltean in ierarhia generala a fost Nistor Duval

Automobil Clubul Roman si Federatia Romana de Automobilism si Karting au organizat in week-end-ul trecut, la hotelul Intercontinental, „Gala campionilor 2003“, unde au fost premiati cei mai buni sportivi de anul trecut.

Mihai Leu a cistigat titlul de cel mai bun sportiv al anului 2003 la automobilism, principalul argument pentru primirea acestei distinctii fiind obtinerea titlului de campion national de raliuri. Copilotul sau a fost Ciprian Solomon si au concurat pe un automobil Hyundai WRC. Mihai Leu s-a impus si la Grupa A, in timp ce E. Ilina a cistigat Grupa N, iar Gh. Radu si-a adjudecat primul loc al Grupei H.

Duval s-a impus la clasa A6

In sezonul 2003, cel mai bine clasat pilot oltean in ierarhia generala a fost Nistor Duval (Citroen Saxo; A6), care a ocupat locul al 16-lea, cu cinci puncte. Celalalt pilot din Banie, Daniel Burchel (VW Golf kit-car; A7), a ocupat pozitia a 17-a, cu trei puncte. Nistor Duval s-a impus in competitia rezervata masinilor din clasa A6 si a mai ocupat locul al saptelea al Grupei A si pozitia a treia in cadrul trofeului A2.0.

Caracterizind sezonul trecut, Duval a spus: „Pentru mine, sezonul a avut doua parti distincte din punct de vedere al rezultatelor pe care le-am obtinut. Pe asfalt ma simt inferior din punct de vedere al cailor-putere pe care ii are masina mea. Citroen Saxo face parte din clasa A6 si nu se poate compara cu bolizii de la A8 sau N4. In cea de-a doua parte a sezonului, pe macadam, situatia s-a schimbat deoarece, pe un astfel de tip de traseu, diferentele dintre masini nu mai ies chiar asa de mult in evidenta, contind mai mult maiestria pilotilor. Acestea sint motivele pentru care pe macadam obtin rezultate mult mai bune decit pe asfalt.“

„Raliul Hebros ne va arata la ce nivel am ajuns“

In calendarul competitional al CNR 2004 a fost introdusa si o etapa care se va desfasura in Bulgaria, in perioada 24-25 iulie. Este vorba despre Raliul Hebros, o cursa care se va disputa pe asfalt si are coeficient 5. Intrebat daca este oportuna participarea pilotilor romani la cursa din Bulgaria, Nistor Duval a raspuns: „Tinind cont de calitatea slaba a echipamentului din Campionatul National de Raliuri, cred ca este binevenita cursa din Bulgaria, pentru ca ne vom putea compara cu echipajele din alte tari si vom sti astfel la ce nivel am ajuns. Mai ramine doar ca echipajele romanesti sa si aiba banii necesari pentru a participa la o astfel de competitie. Bineinteles ca, daca voi gasi sponsori, voi lua startul la Raliul Hebros.“

Planuri de viitor

In acest an, Nistor Duval va concura tot la bordul masinii Citroen Saxo. Pentru sezonul 2005, pilotul oltean intentioneaza sa-si achizitioneze un bolid Citroen C2 Super 1.600, de 210 cai-putere, cu care sa „atace“ un loc fruntas in clasamentul general. „In 2005 ma voi bate pentru primele locuri ale ierarhiei generale. Pilotind un Citroen C2, sint convins ca voi avea succes in ceea ce mi-am propus. Puteti sa faceti pariurile inca de pe acum“, a incheiat Duval.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS