13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDaouda pleaca sa-l imbogateasca pe Staicu

Daouda pleaca sa-l imbogateasca pe Staicu

Patronul oltenilor zice ca nu putea sa-l blocheze pe ivorian din cauza unei clauze din contract

Lotul Universitatii a plecat ieri in Italia. In cursa Tarom, cu destinatia Roma, care a decolat in jurul orei 9.10, a urcat si fundasul ivorian Mariko Daouda. La Roma, Daouda s-a separat de alb-albastrii, urcind intr-o alta cursa, spre Valencia, acolo unde este asteptat de Bernd Schuster sa sustina probe la campioana Ucrainei, Sahtior Donetk. Daouda va da teste la ucraineni timp de o saptamina. Ivorianul mai avea contract cu Universitatea pina in vara lui 2005, dar are in contract o clauza de reziliere de 500.000 de euro, dupa cum a declarat ieri patronul craiovenilor, Dinel Staicu. Aflat in drum spre Craiova, Staicu a spus ca nu a avut ce face in privinta lui Daouda, chiar daca a promis ca nu pleaca nimeni de la echipa: „Sint clauze in contract si nu avem ce face. Daouda si Plesan au stipulate in contracte aceste clauze. Am spus ca nu pleaca nimeni vindut de noi, ceea ce este altceva“. Staicu a spus insa ca in discutia avuta cu impresarul jucatorului, Roberto Barbagallo, italianul era nemultumit de cerintele patronului Universitatii, care este ferm pe pozitii: „Daouda nu pleaca de la Universitatea pina nu primim 550.000 de dolari. Daca nu le convine, sa ni-i dea in euro! Cu totul, transferul lui se apropie de 700.000 de dolari! Ei trebuie sa suporte procentul de cinci la suta, care-i revine federatiei, dar si marirea de salariu a jucatorului, pe care a si luat-o deja!“. Totusi, Staicu era multumit de afacere, motivind: „Chiar daca eu nu as vrea ca jucatorul sa plece, daca asta e dorinta lui, trebuie sa ne conformam. Oricum, la sistemul abordat de Napoli, avem destui fundasi in lot: Papura, Rada, Buglea, Badaluta, Moti, iar banii sint bineveniti. Cu ce luam pe Daouda, aducem un atacant valoros si totul va fi O.K.“.

Piata lui Gigi Netoiu

Staicu a spus ca Gigi Netoiu nu are nici o treaba cu acest transfer, chiar daca se stie, Ucraina si r este piata de desfacere a „Comandantului“. „Nu cred ca Gigi sa aiba vreo implicare. Nu vrea el sa ma faca pe mine cu bani!“. Barbagallo a facut totul, si imbucurator este ca Universitatea si-a facut relatii cu exteriorul, sa dea jucatori direct, nu prin intermediari bucuresteni“, a mai spus Staicu.

Guso si Daouda au avut probleme

Patronul craiovenilor, Dinel Staicu, a spus ieri: „Daouda si Guso erau pe punctul sa nu plece la Norcia! Au fost unele probleme cu pasapoartele lor! Daca nu era Nicolae (seful de la Pasapoarte – n.r.), ce ne faceam?. Noi nu sintem Dinamo sa avem pile. Din aceasta cauza facem compromisuri“, a comentat Staicu vizavi de cooptarea in lotul Universitatii pentru turneul de la Norcia a celor doi fratii Dragos si Alexandru Nicolae.

Staicu mai vrea un virf

Despre posibilele intariri ale lotului in Italia, Staicu a spus: „L-am mandatat pe antrenor sa gaseasca un atacant de viteza, dar care sa fie peste ce avem acum in lot“. Staicu a anuntat ca nu va face deplasarea la Norcia pentru ca vrea sa rezolve problemele cu satelitul Electro. „Am destule treburi de rezolvat la Craiova pina se intoarce lotul din Italia, asa ca nu plec. Trebuie sa finalizez actele cu cei de la Electro, sa aranjez treburile la cantonamentul din Lunca, sa aiba baietii unde sa stea“, a spus Dinel.

„Vreau sase milioane de euro pe Universitatea!“

Despre dorinta mai veche de a ceda Universitatea, Dinel Staicu spune ca vrea sa o dea, dar nu are cui: „O vind! Dati-mi sase milioane de euro si o dau!“, a spus acesta. De ce asa de mult? „Pai Plesan valoreaza un milion de euro, Daouda, 500.000 de euro, pentru Papura am avut oferta de 500.000 de euro, iar ceilalti jucatori mai fac restul de bani“, a explicat Staicu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS