13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEgor Titov s-a dopat si Dinamo se gindeste la Cupa UEFA

Egor Titov s-a dopat si Dinamo se gindeste la Cupa UEFA

Fotbalistul rus Egor Titov, care evolueaza la echipa Spartak Moscova, a fost suspendat pe o perioada de 12 luni dupa ce a fost gasit dopat cu bromantan, a anuntat UEFA. Suspendarea lui Titov, care va dura pina pe 21 ianuarie 2005, il va face sa rateze Campionatul European din Portugalia, dar si, probabil, tot sezonul intern 2004, dupa ce forul continental a cerut Federatiei din Rusia sa aplice sanctiunea si in campionatul propriu.

Mijlocasul de 27 de ani a fost depistat pozitiv dupa meciul din prima mansa a barajului de calificare la Euro 2004, cu Tara Galilor (0-0), la Moscova, pe 15 noiembrie. Nationala Rusiei a cistigat mansa a doua cu 1-0 si s-a calificat la Campionatul European. Pe linga suspendare, Titov a fost amendat cu 6.400 de euro, iar clubul Spartak a fost penalizat cu 12.800 de euro. Titov are timp pina astazi, la miezul noptii, sa faca apel.

Tara Galilor intentioneaza sa faca apel

Federatia galeza de fotbal a anuntat ca intentioneaza sa faca apel impotriva eliminarii in barajul pentru turneul final al Campionatului European, unde a fost invinsa de Rusia, dupa ce s-a aflat ca jucatorul rus Egor Titov a fost depistat pozitiv la un control antidoping efectuat dupa meciul tur.

Rusia si Tara Galilor au terminat la egalitate, 0-0, in prima mansa a barajului, disputata pe 15 noiembrie 2003 la Moscova, fotbalistii rusi reusind apoi sa se impuna cu 1-0, in returul ce a avut loc patru zile mai tirziu, la Cardiff.

Mark Evans, secretarul federatiei galeze, a anuntat ca a contactat UEFA pentru a vedea daca exista „posibilitatea de a face apel si ce sanse avem sa-l cistigam“.

Dinamo nu spera prea multe

In turul al doilea al Cupei UEFA, Spartak Moscova a eliminat pe Dinamo Bucuresti, dupa 4-0 in prima mansa, pe 6 noiembrie, si 1-3 la Bucuresti, pe 27 noiembrie. Egor Titov a evoluat in ambele partide, iar „ciinii rosii“ iau in calcul posibilitatea sa faca apel la UEFA, sperind sa joace in turul al treilea cu Mallorca. Asteptind sa vada care va fi soarta apelului inaintat de Tara Galilor, presedintele FC Dinamo, Nicolae Badea, este circumspect: „Nu cred ca vom face apel. Am studiat regulamentele si am vazut ca se suspenda numai jucatorul. Daca apelul Tarii Galilor va fi luat in considerare, pozitia clubului nostru in privinta acestui caz se va schimba, existind astfel un precedent.“

Titov refuza contraexpertiza

Egor Titov nu va solicita efectuarea unei contraexpertize, a anuntat ieri Nikolai Durmanov, directorul Comitetului rus antidopaj. Conducatori clubului Spartak Moscova au anuntat insa ca vor face apel, deoarece „controlul a relevat prezenta unui medicament similar bromantanului, si nu respectiva substanta interzisa“. Durmanov a declarat insa ca apelul lui Spartak nu are sanse de reusita dupa ce Titov a refuzat contraexpertiza, recunoscind prin acesta decizie ca s-a dopat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS