13.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGica Popescu si Universitatea nu s-au inteles pentru Rada!

Gica Popescu si Universitatea nu s-au inteles pentru Rada!

• Deocamdata, fotbalistul ramine sa joace pe vechiul contract, cu aproximativ 7.000 de dolari pe sezon • Ieri, Universitatea sustinea ca „Baciul“ venise si cu o alta varianta: sa-i duca pe Rada si Stancu la Rapid

Patronul Universitatii, Dinel Staicu, si impresarul Gica Popescu au discutat aproape doua ore despre prelungirea contractului si marirea salariului fundasului craiovean Ionut Rada. Cei prezenti la dezbatere sustin ca a fost o intilnire in care spiritele s-au incins destul de mult.

In cele doua ceasuri petrecute impreuna, Staicu si Popescu nu s-au menajat deloc, in multe rinduri ambii ridicind tonul. Pina la urma, s-au despartit tot asa cum se intilnisera, adica fara sa se inteleaga, chiar daca Staicu a iesit cu zimbetul pe buze si a declarat: „Gata! Am batut palma! Imi pare rau ca nu s-a intimplat asa si in urma cu un an si jumatate!“, facind aluzie la tratativele purtate pentru aducerea lui Gica la Craiova. Din pacate, insa, nu a fost decit o diversiune a lui Dinel, „profesor“ in aceasta materie. „Totul a fost o cacealma. Staicu a spus totul la biza. Nu s-au inteles deloc, iar discutiile au fost mai degraba o cearta“, sustine un apropiat al lui Dinel.

Clauza bat-o vina…

Neintelegerile dintre Staicu si Gica Popescu au pornit de la clauza de reziliere pe care „Baciul“ a dorit sa o stipuleze in noul contract al jucatorului. La noua intelegere, Rada isi prelungea contractul cu Universitatea pe o perioada de inca doi ani (deci, pina in 2007) si urma sa primeasca un salariu de 30.000 – 40.000 de dolari pe sezon. Pina aici, ambele parti au fost de acord, insa, cind s-a pus problema clauzei de reziliere au aparut si disensiunile. Clubul, prin vocea patronului, dorea ca aceasta sa fie de minimum 800.000 de dolari, din care sa-i revina jumatate, in timp ce impresarul a vrut ca aceasta sa fie de 500.000 de dolari.

Ce spun partile implicate

Oficialii Universitatii sustineau ieri ca „Gica nu a dorit in ruptul capului sa mareasca aceasta clauza. In plus, Popescu a venit si cu o oferta de neacceptat. A oferit 300.000 de euro plus Ionut Lutu pentru cedarea lui Ionut Stancu si Ionut Rada la Rapid! Avea la el contractele gata redactate, noi sa dam decit semnatura!“. Gica Popescu sustine insa ca declaratia oficialilor craioveni nu este conforma cu realitatea. De fapt, din informatiile noastre se pare ca Lutu a fost cerut chiar de Dinel.

Varianta lui Gica Popescu: „Am venit doar pentru Rada!“

– Domnule Gica Popescu, oficialii Universitatii sustin ca ati venit la discutiile pentru prelungirea contractului lui Rada cu o oferta de transfer a acestuia, dar si a lui Ionut Stancu la Rapid.

– Indiferent de ce spun cei de la Craiova, eu nu fac publice aceste discutii. Nu mi se pare corect sa faci asa ceva.

– Acestia spun chiar si oferta facuta: 300.000 de euro plus pe Ionut Lutu.

– Nu am venit cu nici o oferta, ci doar pentru prelungirea contractului lui Ionut Rada. Jucatorul m-a sunat de cinci ori si mi-a spus ca vrea sa ramina la Universitatea, dar pe un salariu mai mare. La rindul sau, Staicu m-a sunat de trei ori. Nu am avut timp sa vin mai repede, dar, cum am gasit putin timp liber, am plecat la Craiova. Ceea ce fac este doar pentru jucator. Nu ne-am inteles, atita pot sa dau publicitatii. Nu pot sa dau cifre pentru ca nu e treaba voastra, insa si eu vreau ca acea clauza sa fie mai mare pentru ca impartim banii si cistig mai mult. Oricum, eu si Dinel ne-am inteles sa ramina intre noi ceea ce am vorbit. Daca oficialii craioveni vorbesc inseamna ca incalca principiile.

– In acest caz, mai negociati?

– Deocamdata, nu stiu. Astept sa se decida cei de la Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS