15.6 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRaliul Hebros, o noua incercare pentru pilotii romani

Raliul Hebros, o noua incercare pentru pilotii romani

La propunerea forului automobilistic din Bulgaria, in calendarul pe 2004 al Campionatului National de Raliuri a fost introdusa o etapa din intrecerea tarii vecine, mai precis Raliul Hebros, programat in zilele de 24 si 25 iulie.

Calendarul intern va debuta pe 27 martie, cu Raliul Brasovului, si se va incheia pe 10 octombrie, cu cursa din zona Timisoarei. Iata care sint cele noua etape: Etapa I: Raliul Brasovului, 27-28 martie, asfalt; Etapa a II-a: Raliul Hunedoarei, 24-25 aprilie, asfalt; Etapa a III-a: Raliul Maramuresului, 22-23 mai, asfalt; Etapa a IV-a: Raliul Clujului, 12-13 iunie, asfalt; Etapa a V-a: Raliul Romaniei (Brasov), 2-4 iulie, macadam, international, coeficient 5; Raliul Hebros (Bulgaria), 24-25 iulie, asfalt, international, coeficient 5; Etapa a VI-a: Raliul Sibiului, 7-8 august, macadam, international, coeficient 2; Etapa a VII-a: Raliul Harghitei, 28-29 august, macadam, international, coeficient 2; Etapa a VIII-a: Raliul Argesului, 18-19 septembrie, macadam; Etapa a IX-a: Raliul Timisoarei, 9-10 octombrie, macadam.

In cazul in care una dintre aceste curse nu se va putea desfasura, ea va fi inlocuita cu Raliului Onestiului (macadam).

In 2003, titlul national a fost cistigat de echipajul Mihai Leu / Ciprian Solomon (Hyundai Accent WRC), care s-au impus si la Grupa A, in timp ce la Grupa N primul loc a fost ocupat de perechea Emanuel Ilina / Flavius Cimpeanu (Mitsubishi EVO 6), la Grupa H a terminat invingator echipajul Gheorghe Radu / Dan Margescu (ARO 10 Super Rally), la debutanti au cistigat Ciprian Presura / C. Oros (Opel Kadett GSI), iar la echipe, titlul a fost adjudecat de Rally Team OMV.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS