14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCu Cristescu si Mitrita, dar fara Tresor

Cu Cristescu si Mitrita, dar fara Tresor

Lotul gruparii din Parcul „Romanescu“ (FC Craiova) se afla, de ieri dupa-amiaza, la Baile Govora pentru un cantonament de 14 zile, cartierul general fiind la hotelul Oltenia. Inainte de plecarea spre Govora, oltenii au efectuat o sedinta de pregatire in parc, iar antrenorul principal, Eugen Neagoe, a raspuns intrebarilor GdS:

– Care este lotul pentru acest stagiu de pregatire de la Govora?

– Bornescu, Trusca, Negret – portari; Ciuca, Saceanu, Velcovici, Totoroata, D. Mihai, Cioponea, Savulescu, Curteanu, Dina, Girla, Baia, Corneanu (de la Dunarea Calafat), Vodita (revenit de la Building Vinju Mare), Cristescu, Mitrita (a semnat contractul cu FC Craiova), Cretu, Gaman, Gae (Universitatea), Frimu (de la Portul Constanta) si Stefanescu (de la Electro) – jucatori de cimp. S-a purtat o discutie cu Scarlat si n-ar fi exclus ca si el sa revina. Totodata, este posibil ca si de la Universitatea sa primim citiva jucatori, dar nu cunosc mai multe amanunte. Dupa ce Universitatea isi va definitiva problemele de lot, vom vedea ce si cum. E bine ca incep sa se inteleaga cluburile din Craiova, e bine pentru fotbalul de aici. De ce sa ajunga pe la Resita sau Vinju Mare? Pina la inceperea returului s-ar putea ca lotul sa fie completat si cu alti jucatori.

– De ce nu figureaza Tresor si alti fosti juniori in lotul pentru Govora?

– Tresor are probleme cu viza in Romania. Il asteptam la Govora, dar dupa ce se obtine viza. Citiva jucatori care si-au incheiat junioratul (Cimpeanu, Brasoveanu, Lusca s.a.) vor fi, probabil, imprumutati altor echipe pentru a juca, adica pentru a capata experienta. Nu-i alungam, ei sint de perspectiva.

11 partide de verificare

– Care-i situatia restantelor financiare fata de jucatori?

– Este problema conducerii. Stiu ca au fost discutii cu unii dintre ei si exista promisiunea conducerii ca in scurt timp toate problemele vor fi clarificate.

– Returul pare mai usor, adica obiectivul actual, evitarea retrogradarii, pare ca si indeplinit?

– Datele problemei, intr-adevar, s-au schimbat, dar meciurile se joaca in teren. Trebuie abordat returul altfel, cu o alta mentalitate pentru ca acum avem o alta situatie. In tur au fost multe probleme, cea mai determinanta fiind lipsa de experienta a majoritatii jucatorilor.

– Este perioada meciurilor de verificare…

– Chiar la Govora ne-am propus sa avem doua partide de verificare, iar la revenirea in Craiova intentionam sa jucam noua meciuri amicale in urmatoarele zile ale lunii februarie: 10, 12, 14, 17, 19, 21, 24, 26, 28. Adica noua partide in 19 zile. Urmeaza sa se stabileasca adversarii. Noi dorim sa intilnim echipe si din Divizia A.

– S-a intarit si staff-ul tehnic, Nae Ungureanu fiind numit director tehnic…

– Totul este OK acum, iar venirea lui Ungureanu va fi, cu siguranta, benefica pentru club. Exista o colaborare buna intre noi, ne cunoastem bine, Ungureanu are un nume si experienta in fotbalul romanesc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS