12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMutu va fi coleg cu Roberto Carlos si cu Petr Cech

Mutu va fi coleg cu Roberto Carlos si cu Petr Cech

Site-ul calciomercato.com a informat ieri ca fundasul brazilian al formatiei Real Madrid, Roberto Carlos, va fi transferat, la finalul sezonului, la gruparea Chelsea Londra, unde evolueaza si internationalul roman Adrian Mutu.

„Roberto Carlos este promis lui Roman Abramovici. Transferul sau in Anglia se va produce o data cu terminarea actualei stagiuni. Nu sint informatii cu privire la datele contractuale, dar se pare ca va semna un angajament pe trei ani. Dorinta jucatorului de a evolua intr-un campionat de prestigiu precum cel englez sta la baza acestei miscari“, noteaza sursa citata.

Tot la capitolul achizitii, presa britanica a dezvaluit ieri ca Chelsea Londra a semnat un contract cu portarul nationalei Cehiei, Petr Cech, de la echipa franceza Rennes, care se va alatura „albastrilor“ pe 1 iulie 2004. Clubul patronat de magnatul rus Roman Abramovic a mai facut o oferta pentru Cech la inceputul acestei luni, care a fost refuzata, in prima faza, de responsabilii echipei antrenate de fostul selectioner al Romaniei, Ladislau Bölöni.

Impresarul goal-keeper-ului de 21 de ani, Pavel Zika, a recunoscut ca el a fost intotdeauna increzator ca se va ajunge la un acord cu Chelsea Londra. „Ne-ar fi placut ca Cech sa ajunga la Chelsea in ianuarie, lucru care nu a fost posibil pentru ca Rennes are nevoie de timp pentru a gasi un inlocuitor potrivit, dar s-a inteles cu clubul englez asupra termenilor pentru a evolua acolo in sezonul urmator. Transferul lui Petr este aproape incheiat, cele doua cluburi trebuie sa-l confirme in scris“, a spus Zika intr-un interviu acordat agentiei cehe de presa CTK.

Mutu nu va fi sanctionat pentru conflictul cu Purse

Tot ieri, tabloidul britanic The Sun a scris ca Adrian Mutu nu va fi sanctionat de Federatia Engleza de Fotbal (FA), dupa conflictul pe care l-a avut cu jucatorul formatiei Birmingham, Darren Purse. Potrivit sursei citate, arbitrul intilnirii Chelsea Londra – Birmingham City, scor 0-0, Jeff Winter, nu a inclus in raport detalii despre acest incident, astfel ca FA nu poate lua o decizie. Cei doi jucatori au avut un conflict pe teren, cu putin timp inainte de fluierul final al partidei, dar si in tunelul care duce la vestiare.

Desailly isi va incheia cariera la Chelsea

La rindul sau, cotidianul francez Le Monde a anuntat ca Marcel Desailly, care are 35 de ani, se va retrage din fotbal in anul 2005, cind i se va termina contractul cu clubul sau, Chelsea Londra. Desailly doreste ca, dupa retragere, sa se implice in structurile fotbalistice din tara sa natala, Ghana. „Intentionez sa ajut echipa Ghanei nu ca antrenor, ci ca director tehnic. Ar fi o provocare interesanta“, a spus fundasul francez.

Pentru anul in curs, Desailly are ca principal obiectiv pastrarea titlului european cu echipa Frantei la EURO 2004. El a cerut coechipierilor sai mai tineri de la nationala Frantei sa se implice mai mult in cadrul echipei si sa nu lase toate deciziile pe umerii veteranilor. „Nu este o critica, dar as dori ca Thierry Henry, Patrick Vieira si Robert Pires sa se implice mai mult in discutiile tactice“, a spus Marcel Desailly.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS