10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAmbele echipe craiovene pe podium

Ambele echipe craiovene pe podium

La Satu Mare au avut loc la sfirsitul saptaminii trecute finalele Campionatelor Nationale de spada fete, competitie individuala si pe echipe rezervata cadetilor. Si de aceasta, data Bania a demonstrat ca este o forta in acest sport, clubul CSM Craiova – LPS „Petrache Triscu“ reusind sa ajunga pe podium cu ambele echipe cu care a participat la turneul final.

Mai intii, la individual, cea mai buna clasare a obtinut-o Roxana Lazar (CSM – LPS), locul trei care i-a adus medalia de bronz, in timp ce ce dintre colegele sale, Marina Tita si Anca Bistriceanu, s-au situat pe pozitiile cinci-sase.

La echipe insa, craiovencele au fost aproape de neoprit. Teamul cotat cu prima sansa, format din Roxana Lazar, Anca Bistriceanu, Marina Tita si Cristina Leu, s-a oprint in semifinale, fetele fiind depasite de omoloagele de la Steaua, clasindu-se in final pe locul trei. Surpriza a venit insa din partea echipei a doua a Baniei, cotata cu sanse mai mici de reusita. Raluca Zbircia, Bianca Mitricof, Minodora Zamfir si Geanina Fintinaru au batut tot ce le-a stat in cale, depasind in semifinale pe favoritele probei, echipa clubului gazda CS Satu Mare, pentru ca in finala sa invinga Steaua, razbunindu-si astfel colegele care pierdusera in penultima faza.

Astfel, delegatia craioveana s-a intors acasa cu titlul national si cu doua medalii de bronz, una la echipe si alta la individual. Ar mai fi de spus ca joi si vineri in aceeasi competitie vor intra si baietii, faza finala a Campionatelor Nationale de cadeti, individual si pe echipe, urmind sa se dispute la Bucuresti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS