22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPeterhansel, Roma si Tchaguine sint lideri

Peterhansel, Roma si Tchaguine sint lideri

Etapa a 14-a a Raliului Dakar 2004 s-a desfasurat joi, intre localitatile Ayoun El Atrous si Tidjikja (Mauritania). Aceasta runda a avut un traseu de 551 km, dintre care patru km au reprezentat tronsonul de legatura, iar 547 km au fost rezervati probei speciale.

Etapa a 14-a

La sectiunea auto, pilotul francez Luc Alphand (BMW) s-a impus in etapa a 14-a. Fostul cistigator al Cupei Mondiale la schi, in 1997, s-a impus cu timpul de sase ore, 51 de minute si sapte secunde, devansindu-l pe scotianul Colin McRae (Nissan), cu 14 minute si 20 de secunde, si pe francezul Stephane Peterhansel (Mitsubishi), cu 18 minute si 30 de secunde.

Tot un francez, Cyril Desprs (KTM), s-a impus si la moto, fiind cronometrat cu timpul de sase ore, 55 de minute si zece secunde. Urmatoarele doua pozitii au fost ocupate de sud-africanul Alfie Cox (KTM), la un minut si 23 de secunde de lider, si de spaniolul Nani Roma (KTM), la patru minute si 14 secunde.

Cursa rezervata camioanelor a fost cistigata de rusul Firdaus Kabirov (Kamaz), care a fost cronometrat in opt ore, 57 de minute si 36 de secunde. Pe locul al doilea s-a clasat belgianul Gerardus De Rooy (DAF), la un minut si 11 secunde de lider, iar pe pozitia a treia s-a situat rusul Vladimir Tchaguine (Kamaz), la 31 de minute si 44 de secunde.

Clasamentele generale

In clasamentul general al sectiunii auto, lider se mentine Peterhansel, care are un avans de o ora, cinci minute si patru secunde fata de japonezul Hiroshi Masuoka (Mitsubishi). Pe cea de-a treia treapta a podiumului se situeaza francezul Jean-Louis Schlesser (Schlesser-Ford), la o diferenta de doua ore, 31 de minute si 44 de secunde fata de lider.

Liderul ierarhiei generale a clasei moto este spaniolul Nani Roma, cu un avans de noua minute si 40 de secunde fata de francezul Richard Sainct (KTM), in timp ce Despres este al treilea, la 41 de minute si 25 de secunde.

Fotoliul de lider al „greilor“ este ocupat de rusul Vladimir Tchaguine (Kamaz), compatriotul sau Firdaus Kabirov (Kamaz) ocupind locul al doilea, la o ora, 31 de minute si zece secunde, in timp ce brazilianul Andre De Azevedo (Tatra), ocupa pozitia a treia, la o ora, 31 de minute si 21 de secunde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS