22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova vrea sa lupte impotriva Bucurestiului

Craiova vrea sa lupte impotriva Bucurestiului

Obiectivul Universitatii pentru acest sezon s-a schimbat din mers, cum se spune. In vara, inaintea debutului in noul sezon, s-a vorbit de un tel modest pentru olteni, motiv pentru care unii fotbalisti erau destul de nedumeriti. „Vrem performanta, nu un loc de pluton“, au zis ei. Nici fostul antrenor, Sorin Cirtu, nu s-a impacat cu ideea de atunci a conducerii. Cusut la buzunare, patronul Staicu n-a reusit sa intareasca lotul alb-albastrilor asa cum Cirtu si suporterii ar fi dorit. Totusi, finalul turului a insemnat o Universitate aproape invincibila, oltenii terminind pe locul patru, cu Pavel Badea, antrenor interimar.

Campioana provinciei este acum Universitatea, oltenii clasindu-se dupa podiumul granzilor: Dinamo, Steaua, Rapid.

Acum? A fost numit un antrenor italian, Napoli, si imediat a fost anuntat noul obiectiv: locul trei. Puternicii din Capitala si-au intarit in aceasta iarna loturile, iar lumea fotbalistica asteapta cu nerabdare lupta din retur. Pentru ca, intr-adevar, se prefigureaza cu adevarat o lupta intre cele trei grupari bucurestene, conduse insa de oameni adevarati de fotbal.

Craiova tinjeste dupa un loc pe podium de un deceniu: dupa eventul din ’90/’91 (cu Sorin Cirtu principal), a urmat apoi in ’94/’95 locul doi (cu Victor Piturca principal). Si cam atit (in campionat).

Cine nu si-ar dori asadar macar un loc trei acum, desi aceasta eventuala clasare nu ar duce Universitatea in Cupele Europene.

Imi vine greu sa cred ca aceasta dorita performanta – locul trei – ar putea fi obtinuta cu actualul lot si sper ca unii jucatori ai Universitatii sa nu se simta jigniti prin aceasta observatie. E doar un punct de vedere. Deocamdata, oficialii olteni au fost cei mai tari in declaratii deoarece la Craiova n-au ajuns deloc fotbalistii cu care s-ar fi negociat: Dica este la Steaua, Bolohan la FC National, Gigel Coman si Mazilu opriti de Siman si Balint in Regie, Cocis aiurea, Gane in drum spre Riad s.a.m.d. Cu Badaluta (CSM Resita) si altii ca el, putem detrona pe Dinamo, Steaua si Rapid? Putin probabil…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS