15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„La nivelul echipei nationale, Iordanescu este cel mai bun“

„La nivelul echipei nationale, Iordanescu este cel mai bun“

Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, a prezentat marti, in cadrul unei conferinte de presa, actul aditional al contractului incheiat intre FRF si selectionerul Anghel Iordanescu. „Contractul se deruleaza pina la ultimul joc din preliminariile CM 2006, asta insemnind 31 octombrie 2005, daca Romania termina pe primul loc grupa de calificare, sau 31 noiembrie 2005, daca incheie pe un loc de baraj. In caz de calificare, contractul se prelungeste pina la ultimul joc de la turneul final. Contractul nu prevede data semnaturii, nu sintem asa prevazatori. Insa, a fost semnat in octombrie 2003“, a spus Sandu.

„Subiectul antrenorului nationalei este inchis“

Mircea Sandu a spus ca suma vehiculata ca ar cistiga-o Iordanescu din contractul cu federatie – 1,4 milioane de dolari – nu este reala. „Suma care s-a vehiculat ca ar cistiga-o Iordanescu, 1,4 milioane de dolari, este scoasa undeva din Science Fiction. Daca se va califica, Iordanescu va cistiga, poate, in jur de jumatate din suma respectiva. Subiectul antrenorului nationalei este inchis. Din octombrie 2003, pina in octombrie – noiembrie 2005, antrenor este Iordanescu“, a afirmat conducatorul federal.

„In 1992, l-am rugat pe Lucescu sa vina director tehnic“

Presedintele FRF a spus ca i-a propus lui Mircea Lucescu, in anul 1992, sa ocupe functia de director tehnic al echipei nationale. „In 1992, cind a fost numit Cornel Dinu antrenor al echipei nationale, iar Lucescu antrena in Italia, l-am rugat pe Lucescu sa vina director tehnic, iar Cornel Dinu principal. S-a cazut de acord, dar ulterior nu s-a mai realizat, insa nu din cauza mea“, a spus Mircea Sandu.

Presedintele FRF considera ca Mircea Lucescu este un mare antrenor. La nivelul echipei nationale, Iordanescu este cel mai bun, iar la echipele de club este Lucescu, urmat indeaproape de Jenei. Il respect si am toata consideratia pentru calitatile lui de tehnician si de organizator. Punctul de vedere pe care si l-a exprimat Lucescu intr-un cotidian este clar. Restul sint diversiuni, dupa modelul «Divide et Impera»“, a afirmat Sandu.

„Iordanescu are performante deosebite la Nationala“

Mircea Sandu a spus ca nu ar trebui sa existe un atac atit de dur la adresa lui Iordanescu, deoarece acesta a avut performante deosebite. „Iordanescu a calificat echipa nationala de trei ori si a ratat o singura calificare pentru citeva secunde. Nu putem incepe un atac atit de dur, cind Iordanescu are niste performante deosebite la echipa nationala. Nu inteleg atitudinea presedintelui LPF. Este aprecierea lui, nu am considerat niciodata ca avem o adversitate. In scrisoarea pe care am facut-o la UEFA nu a fost o intentie de a distruge, desi, daca voiam, o puteam face. Nu stiu ce l-a determinat sa spuna asemenea lucruri. Or fi ceva jocuri, insa m-am obisnuit, am facut si eu parte din ansamblul de dansuri nationale, cind eram elev. Nu ma pot comporta asa cum fac altii. Respect lumea fotbalului in care ma aflu de 40 de ani“, a spus Mircea Sandu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS