15.6 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFrancezii au cistigat runda a 12-a

Francezii au cistigat runda a 12-a

Raliul Dakar 2004 s-a reluat marti, cu etapa a 12-a, dupa o intrerupere de trei zile, cauzata de imposibilitatea de a asigura integritatea concurentilor pe unele portiuni ale traseului. Organizatorii competitiei au anuntat anularea, din motive de securitate, a etapelor a 10-a si a 11-a, programate sa aiba loc simbata si duminica. Etapa a 10-a trebuia sa se desfasoare simbata, intre localitatile Nema si Mopti (Mali), in timp ce etapa a 11-a era programata duminica, intre Mopti si Bobo-Dioulasso (Burkina Faso).

Zona cu probleme de securitate s-a situat in jurul localitatii Mopti (Mali), unde, potrivit lui Gilbert Ysern, director general delegat al firmei ASO, organizatoarea raliului, „activeaza unele bande inarmate greu de controlat“.

Etapa a 12-a

Pilotii au avut luni zi de odihna, iar marti au parcurs traseul rundei a 12-a, intre localitatile Bobo-Dioulasso (Burkina Faso) si Bamako (Mali), pe o distanta de 666 km (doua legaturi de 85 km, respectiv 368 km si o proba speciala de 213 km). Aceasta etapa a fost cistigata, la clasa auto, de francezul Luc Alphand (BMW), care a fost cronometrat cu timpul de o ora, 54 de minute si 53 de secunde. Pe locurile urmatoare s-au clasat alti doi francezi, Jean-Louis Schlesser (Schlesser-Ford), la un minut si 28 de secunde, si Stephane Peterhansel (Mitsubishi), la cinci minute si 40 de secunde. Japonezul Hiroshi Masuoka (Mitsubishi) s-a clasat al patrulea, la sase minute si 23 de secunde.

La sectiunea moto s-a impus francezul Cyril Despres (KTM), cronometrat cu timpul de o ora, 43 de minute si 13 secunde. El a fost urmat de spaniolii Marc Coma (KTM), la zece minute si 47 de secunde, si Nani Roma (KTM), la 11 minute si 25 de secunde.

Competitia camioanelor a fost cistigata de rusul Firdaus Kabirov (Kamaz), care a parcurs proba speciala in doua ore, 24 de minute si 37 de secunde. Urmatoarele doua pozitii au fost ocupate de brazilianul Andre De Azevedo (Tatra), la doua minute si 20 de secunde, si de belgianul Gerardus De Rooy (DAF), la patru minute si 48 de secunde.

Ierarhiile generale

In clasamentul general al clasei auto conduce Peterhansel (Mitsubishi), urmat de Masuoka (Mitsubishi), la o ora, patru minute si 43 de secunde, si de Schlesser (Schlesser-Ford), la doua ore, 18 minute si 16 secunde.

La sectiunea moto, pe primul loc in ierarhia generala se afla Nani Roma (KTM), urmat de francezul Richard Sainct (KTM), la zece minute si sase secunde, si de spaniolul Alfie Cox (KTM), la 28 de minute si 53 de secunde.

Liderul clasamentului general al competitiei camioanelor este rusul Vladimir Tchaguine (Kamaz), urmatoarele doua pozitii fiind ocupate de brazilianul De Azevedo (Tatra), la 54 de minute si 24 de secunde, si de rusul Kabirov (Kamaz), la o ora, 49 de minute si 20 de secunde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS