25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAnuta Catuna s-a clasat pe locul secund

Anuta Catuna s-a clasat pe locul secund

Aurica Buia (CSM Craiova) a ocupat pozitia a sasea

Atleta romana Anuta Catuna a terminat pe locul al doilea maratonul de la Phoenix (SUA) – „Arizona Rock ‘n’ Roll Marathon“ – in timp ce compatrioata sa, Aurica Buia (CSM Craiova), a ocupat pozitia a sasea. Cursa a fost cistigata de etiopianca Shitaye Gemechu, cu timpul de doua ore, 31 de minute si 33 de secunde, urmata in clasament de Catuna, la un minut si 22 secunde, si de tanzanianca Banuella Mrashani, la doua minute si trei secunde. Aurica Buia a sosit la opt minute si 49 de secunde dupa invingatoare.

Catuna, cistigatoare a maratonului de la New York in 1996, a fost nevoita sa incetineasca ritmul din cauza faptului ca a suferit o entorsa aproape de jumatatea cursei, dupa ce a cazut si s-a ranit la mina stinga. Ea a fost depasita de etiopianca Gemechu la kilometrul 34, dar a reusit sa termine cursa a doua.

La masculin, podiumul a fost ocupat de kenyeni, invingator fiind Haron Toroitich, cronometrat pe distanta de 42,195 km cu timpul de doua ore, zece minute si 33 de secunde, urmat de Jomo Kororia, Kenya, la 34 de secunde, si de Michael Kapkiai, la doua minute si 38 de secunde. Invingatorii au primit cecuri de cite 20.000 de dolari.

La acest maraton au luat startul 29.250 de alergatori, dintre care 16.000 au participat la semi-maraton.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS