25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Am invatat sa traiesc fiind criticat in permanenta“

„Am invatat sa traiesc fiind criticat in permanenta“

Alin Stoica nu a mai evoluat pentru FC Bruges din 16 septembrie, de la meciul din Liga Campionilor cu Celta Vigo. Mijlocasul roman s-a accidentat apoi la glezna dreapta si nu a mai jucat, dar, cu toate acestea, presa belgiana a continuat sa-l critice, scotind in evidenta faptul ca, de cind a fost transferat la FC Bruges, nu a inscris nici un gol pentru aceasta formatie. Intr-un interviu acordat cotidianului La Derniere Heure, Alin Stoica a raspuns intrebarilor despre activitatea sa la echipa din Bruges, dar si despre planurile de viitor pe care si le-a facut.

„La virsta mea, Nedved era rezerva la Sparta Praga“

Alin Stoica a spus ca modelul sau in fotbal este cistigatorul din acest an al trofeului „Balonul de Aur“, Pavel Nedved. „La virsta mea, 24 de ani, Pavel Nedved era numai rezerva la Sparta Praga. Astazi, el este cistigatorul «Balonului de Aur». Nedved este si modelul meu. El mi-a confirmat ca totul este posibil. Daca voi munci mult si nu voi mai avea ghinion, atunci pot ajunge foarte sus. Aceasta este ambitia mea. Prietenii mei sint Cristian Chivu si Adrian Mutu, iar eu mai cred ca pot ajunge ca ei“, a spus Stoica.

„Voi reveni pe teren peste o luna“

Alin Stoica sustine ca recuperarea dupa accidentarea suferita la glezna decurge foarte bine si ca va putea intra pe teren peste o luna. „Recuperarea la glezna dreapta decurge foarte bine. Pot reincepe sa alerg. Insa, trebuie ca glezna sa se mai consolideze inainte de a redeveni apta pentru contactele din timpul meciurilor. Voi putea sa revin pe teren peste o luna“, a afirmat jucatorul roman.

Stoica apreciaza ca doar din cauza acestei accidentari nu se mai vorbeste de el. „Aceasta tacere este reflectarea realitatii vietii si nu doar a sportului: atunci cind esti bun, toata lumea iti acorda atentie, iar cind traversezi o perioada dificila, toti te uita. Insa, acest lucru poate genera doua efecte pozitive: te poate face mai puternic si iti poti descoperi adevaratii prieteni. Oamenii care au suflet“, apreciaza mijlocasul de la FC Bruges.

„Viata este o lupta“

Alin Stoica sustine ca, desi nu a marcat la FC Bruges, a dat mai multe pase de gol. „Specialistii si persoanele care ma cunosc bine stiu cit de important este aportul meu la un meci. Pentru mine, doar parerea lor conteaza, iar eu trebuie sa demonstrez pe teren ca, atunci cind au incredere in mine, nu se insala. Viata este o lupta“, afirma Stoica.

Mijlocasul de la FC Bruges a raspuns si celor care au spus ca nu poate reprezenta un pericol pentru poarta adversa. „Fiecare este liber sa creada ce vrea. Daca se indoiesc de mine, atunci sa ceara referinte de la Alex Ferguson sau de la jucatori precum Ceulemans, Scifo, Hagi sau Popescu“, a mai spus Stoica.

„Nu sint nici poet si nici scriitor“

Internationalul roman spune ca, de cind se afla in Belgia, s-a obisnuit sa fie criticat. „Sint in Belgia de opt ani: am invatat sa traiesc fiind criticat in permanenta. Probabil ca exista un simbure de adevar in tot ce se spune despre mine. Daca a aparut o imagine gresita despre mine, atunci eu sint principalul vinovat, chiar daca eu cred ca nu am nimic de corectat. Nu sint nici poet si nici scriitor. Doar apropiatii stiu ce sint cu adevarat. Si ei ma respecta. Am comis erori sau greseli de judecata? Probabil. Insa, daca asa este, atunci promit sa nu le repet“, a completat Alin Stoica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS