13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Vreau sa ajung cu Universitatea in cupele europene“

„Vreau sa ajung cu Universitatea in cupele europene“

Revenit in Romania simbata seara, portarul bosniac al Universitatii, Adnan Guso, spune ca abia asteapta sa reinceapa pregatirile. Ieri, pentru obtinerea unui interviu, a trebuit mai intii sa fim noi cei intervievati, sa raspundem curiozitatilor longilinului portar. Dupa ce i-am explicat ca, deocamdata, nu sint noutati importante la club, am putut dialoga cu acesta.

– Guso, cu ce ginduri pornesti in noul an?

– Sa fiu sanatos, sa joc foarte bine la Universitatea si sa ne calificam intr-o cupa europeana.

– Se poate?

– De ce nu! Universitatea are un lot de jucatori foarte buni si orice este posibil. Dinamo a inceput rau campionatul si a terminat turul pe primul loc.

– Despre antrenorul Napoli ce stii?

– Nimic! Decit ca a fost numit antrenor la Universitatea. Am auzit ca a jucat la Juventus, la Cagliari, deci ar trebui sa fie un antrenor bun. Abia astept sa-l cunosc si eu.

– Universitatea nu a facut pina in prezent nici o achizitie de marca, crezi ca va fi greu?

– Nu e treaba mea. Conducerea trebuie sa stie. Eu am datoria de a apara cit mai bine. Asta e treaba mea.

– La nationala Bosniei te mai gindesti?

– Nu! Eu trebuie sa joc bine la Universitatea, restul nu mai conteaza. Daca primesc convocare bine, daca nu, la fel!

– Vrei sa pleci de la Craiova?

– Am contract inca patru ani jumatate. Sint multumit la Craiova, dar daca Staicu spune sa plec, plec.

– De Sarbatori ce ai facut?

– Am stat acasa cu fetita, Taira-Alina, si sotia mea, Alma. Nu am putut pleca nicaieri pentru ca fetita este mica.

– Cum ti-ai petrecut vacanta?

– In primul rind cu fetita mea, care este o minunatie, apoi, am facut antrenamente in Parcul „Zelesnciar“ si m-am intilnit cu prietenii mei Balici si Barbarez.

Vrea cetatenie romana!

Guso s-a indragostit atit de mult de Craiova incit spune ca ar dori sa fie cetatean roman. „Imi place aici, as vrea sa capat dubla cetatenie, sa fiu bosniac si roman“. Pina la inceperea returului, Guso o asteapta sa soseasca la Craiova si pe sotia sa, Alma, cu fetita. „Va veni la sfirsitul lui februarie sau la inceputul lunii martie. Nu stiu exact, pentru ca mai are niste treaba. Oricum, la meciul cu Otelul, din prima etapa, va fi pe stadion“, a spus Guso.

In vacanta, bosniacul si-a demonstrat iubirea pentru culorile Universitatii si Romaniei si prin pozele pe care le-a facut cu fetita sa. Cum? Echipat in tricoul Stiintei si cu tricolorul linga el.

Linga Sarajevo este muntele „Romania“

Bosniacul din poarta Universitatii este absolvent al Facultatii de Sport din tara sa. Guso cunoaste sase limbi: iugoslava, germana, turca, rusa, engleza si romana. Daca germana a invatat-o la scoala, celelalte limbi le-a insusit la echipele unde a evoluat. De Sarbatori, Adnan a trimis mesaje de felicitare tuturor colegilor si oficialilor craioveni, surprinzindu-i pe acestia prin corectitudinea cu care le-a scris.

El spune ca linga Sarajevo, pe drumul care duce la parintii sai se afla muntele „Romania“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS