22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIlie a intrat in rindul „vulturilor“

Ilie a intrat in rindul „vulturilor“

Pentru cel putin sase luni, Mircea Lucescu il va avea sub comanda pe cel numit „Cobra“

Atacantul oltean Adrian Ilie si-a pus simbata seara, intr-un cadru restrins, semnatura pe contractul cu noua sa echipa, Besiktas, urmind sa evolueze la gruparea turca pe o perioada de sase luni, cu optiune de prelungire din partea „vulturilor“ pentru inca doi ani. La festivitatea prilejuita de semnarea contractului au fost prezenti vicepresedintii gruparii Besiktas, Husnu Gureli si Hasmet Bedii Kurum.

„Daca Ilie va da randamentul dorit, vom colabora cu el inca doi ani. Sintem fericiti ca am transferat un jucator care este cunoscut pe plan mondial“, a declarat Gureli.

La rindul sau, internationalul craiovean a spus ca este fericit pentru faptul ca va juca la Besiktas si a mentionat ca va munci mult pentru a-si cistiga cit mai curind un loc de titular in echipa. „Le multumesc conducerii clubului Besiktas si lui Mircea Lucescu pentru ca au avut incredere in mine. Voi fi un jucator util pentru echipa si voi evolua mai bine decit in trecut. Acum cinci-sase luni am facut o operatie si consider ca, jucind, voi reveni la vechea mea forma. In ultima luna si jumatate m-am pregatit la diverse cluburi din Romania. Sint gata sa evoluez din noul la un nivel inalt“, a precizat Adrian Ilie.

In ceea ce priveste meciul lui Besiktas din turul III al Cupei UEFA, unde va intilni fosta sa echipa Valencia, atacantul roman a mentionat ca sansele formatiei turce de a accede in faza urmatoare sint de 50 la suta. „Valencia este o echipa puternica, dar Besiktas este la acelasi nivel cu aceasta formatie din punct de vedere calitativ“, a spus Ilie, care a mentionat ca nu crede ca va avea probleme de adaptare la Besiktas, deoarece cunoaste bine Turcia si pe antrenorul Mircea Lucescu.

Pentru cele sase luni de contract, „Cobra“ va primi 200.000 de dolari, el devenind al treilea roman care evolueaza la Besiktas, dupa Pancu si Maldaraseanu, ultimul fiind insa „returnat“ Rapidului, ca nesatisfacator.

Cum era normal, inainte de a semna, Adi Ilie a efectuat un control medical amanuntit la spitalul „Memorial“ din Istanbul, medicul lui Besiktas, Ayhan Optur, declarind ca fotbalistul roman a fost supus unor teste de singe si de efort, precum si unui control ortopedic.

Primit bine de presa si suporteri

Presa turca a avut o reactie pozitiva dupa ce Adrian Ilie a semnat contractul cu echipa campioana a Turciei, considerind ca romanul va face o figura buna la Besiktas, de aceeasi parere fiind si majoritatea suporterilor „vulturilor“. Cotidianul Fanatik considera ca antrenorul Mircea Lucescu l-a adus pe Ilie la Besiktas ca pe un „colac de salvare“ pentru atacul formatiei din Istanbul.

„Lucescu, care a gresit la inceputul sezonului neachizitionind un atacant eficient, si-a adus compatriotul ca pe un colac de salvare. Este interesant faptul ca suma ceruta de Adrian Ilie la inceputul negocierilor era de 750.000 de euro, dar pina la urma fotbalistul s-a multumit cu 200.000 de dolari. Inca nu s-au uitat banii aruncati in vint prin transferul lui Maldarasanu. Speram ca Ilie sa ne faca aceeasi impresie buna pe care a creat-o la prima sa venire in Turcia. Daca isi va pune in valoare calitatile pe care stim ca le are, el va avea o contributie importanta la succesele echipei Besiktas“, noteaza Fanatik.

Dupa ce atacantul craiovean a semnat cu Besiktas, pe site-ul de suporteri al gruparii turce s-a realizat si un sondaj de opinie, dintre participanti 86,1 la suta (328 de persoane) considerind ca Ilie va obtine performante la formatia antrenata de Lucescu, doar 53 de persoane (13,9 la suta) fiind de parere ca fotbalistul roman nu va avea evolutii bune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS