14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Cormoranii“ si-au luat revansa

„Cormoranii“ si-au luat revansa

Adrian Mutu a jucat tot meciul si a trimis o data mingea in bara

Derbiul de pe „Stamford Bridge“, dintre Chelsea si Liverpool, a consemnat o infringere pentru trupa lui Claudio Ranieri, „cormoranii“ impunindu-se cu 1-0, prin reusita francezului Bruno Cheyrou, din minutul 33. Liverpool si-a luat revansa dupa ce londonezii se impusesera in tur, pe „Anfield Road“ cu 2-1.

Cu atacantul Adrian Mutu prezent tot meciul pe teren, Chelsea nu a aratat prea multe, lovindu-se de o aparare bine pusa la punct de tehnicianul oaspetilor, Gerard Houllier. „Albastrii“ au dominat jocul, dar mai periculosi s-au dovedit oaspetii, care au si intrat la puza in avantaj, tinarul Cheyrou punctind din careu, dupa o pasa a lui Heskey. In partea a doua, londonezii au fortat, dar, in ciuda presiunii create, nu au putut sa-l invinga nici pe titularul de drept, Dudek, nici pe rezerva acestuia, Patrice Luzi, intrat pe parcursul reprizei secunde in locul polonezului, accidentat. Ultimele mari ocazii de egalare ale lui Chelsea l-au avut in prim-plan pe Mutu, acesta trimitind balonul in bara, cu o lovitura de cap, pentru ca in ultimele minute sa fie blocat singur cu portarul.

In urma acestei infringeri, Chelsea se situeaza pe locul trei in clasament, cu 42 de puncte, primele pozitii fiind ocupate de Manchester United, 49 de puncte, si Arsenal, 46 de puncte.

In celelalte meciuri din etapa a XX-a a campionatului englez s-au inregistrat urmatoarele rezultate: Manchester City – Charlton Athletic 1-1 (Fowler ’39 / Di Canio ’84); Middlesbrough – Fulham 2-1 (Job ’15, Nemeth ’67 / Hayles ’90); Newcastle – Leeds United 1-0 (Shearer ‘4); Southampton – Leicester City 0-0; Tottenham – Birmingham 4-1 (Dalmat ’10, ’24, Davies ’39, Robbie Keane ’79 / Savage ’68 p.); Wolverhampton – Blackburn Rovers 2-2 (Butler ’63, Rae ’72 / Andy Cole ’14, Yorke ’78); Bolton Wanderers – Manchester United 1-2 (Djorkaeff ’89 / Scholes ’24, Van Nistelrooy ’39); Everton – Arsenal Londra 1-1 (Radzinski ’75 / Kanu ’29). Marti, Aston Villa a invins pe Portsmouth cu 2-1.

Mutu, criticat de presa engleza

Cotidianul The Sun a precizat ca meciul dintre Chelsea si Liverpool, scor 0-1, a insemnat o noua seara neproductiva pentru internationalul roman Adrian Mutu, care nu a mai inscris pentru gruparea londoneza de 13 etape.

„Dupa ce a a fost pacalit de capitanul John Terry, Diouf a avut o intrare intirziata asupra lui Adrian Mutu. Romanul a facut un gest care l-a enervat pe Diouf, iar jucatorii celor doua tabere s-au luat la harta. Arbitrul Steve Dunn a despartit cele doua parti si i-a aratat lui Diouf cartonasul galben, urmat de cel rosu. Diouf a devenit furios si a fugit spre tusier, parind ca vrea sa-l bruscheze, dar s-a oprit si a aratat suparat cu degetul ofensa lui Mutu. Intr-un tirziu, a parasit terenul clatinind din cap, in timp ce Mutu a ramas pe teren pentru a reflecta la o noua seara neproductiva pentru atacul lui Chelsea“, noteaza sursa citata.

Cotidianul britanic precizeaza ca partida cu Liverpool a fost a 13-a consecutiva din Premier League fara gol pentru Mutu, desi acesta a trimis mingea in bara cu capul, cu zece minute inainte de final, in urma unui corner executat de Geremi. „Un minut mai tirziu, a scapat singur doar pentru a fi blocat excelent de rezerva de portar a lui Liverpool, Patrice Luzi. A fost o ocazie rara pentru Chelsea, dar a reusit un singur sut pe poarta in acest meci“, a scris The Sun.

The Herald noteaza ca nici de aceasta data Mutu nu a gasit tinta. „In ofensiva, intelegerea aproape telepatica demonstrata de Mutu si Crespo in multe meciuri a disparut. Pasele rezervei Gronkjaer au fost atit de slabe incit Mutu a fost observat dind din cap a neincredere, frustrarea sa fiind vizibila. Nu a fost o surpriza cind infierbintatul roman a fost implicat intr-o altercatie cu Diouf, cu trei minute inainte de final. Provocarea lui Mutu a parut destul de inofensiva, insa Diouf a devenit irascibil, mimind o lovire asupra celui care l-a ofensat si alegindu-se cu al doilea galben“, a comentat ziarul englez.

Mutu a fost considerat de presa engleza unul dintre cei mai slabi jucatori de pe gazon, fiind notat cu 5 de The Sun, la fel ca Geremi si Crespo, in timp ce The Independent i-a acordat acelasi calificativ.

„Abramovici are inca rabdare“

Infringerea suferita de Chelsea in fata lui Liverpool, chiar in propriul fief, l-a cam infuriat pe miliardarul rus Roman Abramovici, care a avut o discutie de 40 de minute cu antrenorul Claudio Ranieri la finalul jocului, in vestiarul stadionului „Stamford Bridge“, informeaza cotidianul italian Gazzetta dello Sport.

Desi Adrian Mutu si coechipierii sai au suferit cea de-a treia infringere in ultimele cinci partide din Premiere League, antrenorul londonezilor crede insa ca aventura sa la Chelsea este departe de a se fi incheiat. „Abramovici nu este fericit, dar e rabdator. Aceasta nu este o perioada prea buna pentru noi, dar eu am spus intotdeauna ca nu sintem pregatiti sa ne luptam cu Manchester United si Arsenal pentru titlul de campioana. In acest moment incercam sa construim o echipa, dar nu am reusit deocamdata“, a declarat Ranieri.

Crespo s-a accidentat

In partea a doua a partidei cu Liverpool, Ranieri l-a aruncat in lupta si pe atacantul argentinian Hernan Crespo, desi acesta nu era in deplinatatea fortelor. De altfel, Crespo s-a si accidentat, suferind o intindere musculara si ar putea absenta din teren cel putin o saptamana. Argentinianul transferat vara trecuta de la Inter Milano pentru suma de 16,8 milioane de lire sterline (circa 24 milioane de euro) a fost inlocuit de islandezul Eidur Gudjohnsen. Hernan Crespo a marcat pina acum opt goluri pentru clubul londonez.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS