15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Mi-am dorit intotdeauna sa lucrez ca antrenor la Feyenoord“

„Mi-am dorit intotdeauna sa lucrez ca antrenor la Feyenoord“

Fostul international olandez Ruud Gullit ar putea fi numit, din vara, ca succesor al lui Bert van Marwijk, in functia de antrenor principal al formatiei Feyenoord Rotterdam. Mai multe nume de antrenori au fost legate de preluarea conducerii tehnice a formatiei olandeze, dupa ce oficialii clubului Feyenoord au anuntat ca nu ii vor mai prelungi contractul lui Marwijk, dar cel care va ocupa aceasta functie va fi Gullit, insa dupa Campionatul European din Portugalia.

Capitanul reprezentativei Olandei la CE ’88, unde „Portocala mecanica“ a reusit sa castige titlul continental, trebuie insa sa-si rezilieze contractul cu Federatia Olandeza de Fotbal, el fiind in prezent antrenorul echipei de tineret a tarii sale.

Gullit va lucra la Feyenoord cu Mark Wotte, care a fost numit director tehnic al gruparii, dupa ce ocupantul acestei functii, Rob Baan, a fost concediat saptamana trecuta, si va semna un contract pe doi ani, incepind cu 1 iulie 2004.

„Acest club are o insemnatate deosebita pentru mine. Ei stiu acest lucru si sint sigur ca KNVB (n.r. – Federatia Olandeza de Fotbal) nu ma va impiedica sa dau curs acestei sanse unice. Au la dispozitie o jumatate de an pentru a-mi gasi un inlocuitor. Mi-am dorit intotdeauna sa lucrez ca antrenor la Feyenoord, echipa ce a ramas mereu in sufletul meu“, a declarat fotbalistul in virsta de 41 de ani, fost antrenor al echipelor engleze Chelsea si Newcastle, care a cucerit primul sau titlu ca jucator cu Feyenoord, in anul 1984.

In prezent, echipa olandeza ocupa locul patru in campionat, la noua puncte distanta de actuala lidera, Ajax Amsterdam, formatie la care evolueaza si internationalii romani Bogdan Lobont si Nicolae Mitea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS