21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFratii Nicolae sint campionii fotbalistilor cu pile de la Universitatea

Fratii Nicolae sint campionii fotbalistilor cu pile de la Universitatea


In timp ce zecile de mii de sustinatori ai Universitatii asteapta de la actuala conducere a clubului transferuri importante si nu de acum, ci inca de iarna trecuta, impotenta financiara a sefilor face sa nu fie posibila nici o mutare de soc. Din contra, in loc de fotbalisti Dinel Staicu si trupa sa de sustinatori aduc la Craiova, chiar daca nu joaca nici un minut, fotbalisti pe ochi frumosi. Daniel Radulea, Paul Curteanu (intre timp a fost transferat la Extensiv) si gemenii Alexandru si Dragos Nicolae, au fost adusi in Banie pe sistemul PCR, in traducere, pile, relatii, cunostinte, o expresie foarte draga fostului militian nostalgic al regimului comunist.

Dintre cei patru jucatori amintiti mai sus, nici unul nu a imbracat, macar un minut, tricoul alb-albastru al echipei de seniori, fiind un fel de umpluturi ale lotului de baza. Ei sint luati la misto de ceilalti colegi, un exemplu elocvent fiind cazul lui Radulea, caruia ii zic ca alearga de parca s-ar pregati pentru crosul postasilor, iar atunci cind se odihneste spun despre el ca a terminat de distribuit presa.

Tatuca sa traiasca!

Principiul pe care se bazeaza „fotbalistii“ de mai sus este „Traiasca tatuca!“, tinind cont de felul cum au aterizat ei in lotul largit al Universitatii Craiova. Modul cum au ajuns sa imbrace ilegal tricourile alb-albastre este simplu. Radulea senior este om de afaceri in Caras-Severin, fost presedinte al CSM Resita, echipa patronata de Dinel Staicu si prieten foarte bun cu Dinel. Curteanu cel batrin este sef sector cadastru agricol din cadrul Primariei Craiova, iar gemenii Nicolae se distanteaza fara nici o discutie de toti ceilalati. Cine este tatuca? Chestor de politie Ionel Nicolae. Ce presteaza? Nu este „decit“ sef Directia Generala de Evidenta Informatizata a Persoanei din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.

Dinel stie!

Adept al PCR-ului, patronul Universitatii, Dinel Staicu, nu se da in laturi de la nimic pentru a-si atinge scopurile, personale, evident, nu ale echipei, chiar daca in cazul fratilor Nicolae a avut de cistigat si echipa. Cum? Simplu. La functia pe care o are, Ionel Nicolae i-a ajutat si pe fotbalisti. Una dintre problemele rezolvate in interesul echipei a fost legata de viza stranierilor si dreptul acestora la munca in Romania, dupa cum sustin angajati ai Universitatii. Spre deosebire de toamna anului 2002, cind Daouda, Leandro si McBreen au fost dusi in Bulgaria pentru a li se rezolva statutul in Romania, acum lucrurile sint mai simple, se aranjeaza la „tatuca“ din Bucuresti.

Cine sint ei?

Cei patru jucatori au virste la care se pot apuca inca de altceva, adica de o meserie la care sa se priceapa. Radulea si Curteanu sint nascuti in 1985, in timp ce fratii Nicolae s-au nascut in 1984. Ultimii doi au provocat un scandal imens, in urma cu citiva ani, la lotul national din care faceau parte, Alexandru fiind dorit in lotul respectiv, in timp ce Dragos, nu! De fapt, cam peste tot Dragos a fost bagat pe git de tatal sau, Alex avind oarece perspective. Sorin Cirtu, antrenorul Universitatii din perioada cind au fost adusi in Banie, in toamna anului trecut, a spus: „Alexandru poate ajunge un fotbalist bun. Cu munca se poate face ceva cu el. Nu si cu fratele sau! Poate ca Alexandru putea mai mult si acum, dar se simte un blocaj la el din cauza ca prea trage taica-sau mult de celalalt!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS