15.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLucescu, antrenorul anului in Turcia

Lucescu, antrenorul anului in Turcia

Besiktas a fost nominalizata drept cea mai buna echipa in 2003, iar mijlocasul Sergen a primit titlul de fotbalistul anului

Tehnicianul roman al echipei Besiktas Istanbul, Mircea Lucescu, a fost ales antrenorul anului 2003 in Turcia de participantii la un sondaj de opinie realizat de cotidianul Milliyet. Acest lucru dovedeste inca o data ca romanul se bucura de o mare popularitate pe malul Bosforului, de cind a preluat gruparea „vulturilor“ Lucescu obtinind rezultate remarcabile, printre care si titlul de campioana, in sezonul trecut. Cu toate acestea, antrenorul roman nu a facut altceva decit sa-si reconfirme valoarea, el reusind sa faca performanta si in perioada cind pregatea pe Galata.

In 2003, Besiktas a terminat detasat prima parte a campionatului, la noua puncte de distanta de pozitia secunda, avind o evolutie buna si in Liga Campionilor, chiar daca in final a prins doar un loc de UEFA.

Pe pozitia a doua in clasamentul antrenorilor se situeaza Resat Yaziciogullari (tehnicianul reprezentativei de volei feminin a Turciei), iar pozitia a treia este ocupata de Ersun Yanal (antrenorul echipei de fotbal Genclerbirligi). Ceilalti tehnicieni care au fost nominalizati la aceasta categorie sint Mert Karakaplan (antrenorul echipei de yachting a Turciei), Yucel Top (antrenorul atletei Sureyya Ayhan) si Nurullah Saglam (tehnicianul echipei de fotbal Gaziantepspor).

In cadrul aceluiasi sondaj de opinie, Besiktas a fost desemnata echipa anului 2003, fiind urmata de reprezentativa de volei feminin a Turciei si de formatia de baschet Izmir Buyuksehir, formata din jucatori cu probleme locomotorii. De asemenea, mijlocasul echipei antrenate de Mircea Lucescu, Sergen Yalcin, a fost ales fotbalistul anului, fiind urmat de Tuncay Sanli (Fenerbahce) si Bulent Korkmaz (Galatasaray). Gruparea „vulturilor“ a punctat si la capitolul imagine, presedintele clubului, Serdar Bilgili, fiind ales de participantii la sondaj omul de sport al anului, oficialul gruparii din Istanbul primind si un premiu pentru fairplay.

„Il Luce“ – apreciat si de Turkiye

Un alt cotidian important de pe malul Bosforului, Turkiye, l-a desemnat pe Mircea Lucescu unul dintre cei mai buni antrenori ai anului in Turcia, alaturi de Yucel Kop (antrenorul atletei Sureyya Ayhan), Mehmet Ayhan (antrenorul echipei de lupte greco-romane ASKI) si Samet Aybaba (fostul tehnician al echipei Trabzonspor). „A facut ca Besiktas sa obtina o serie de realizari in premiera. A format o noua echipa si a adus titlul de campioana, la aniversarea a 100 de ani de la infiintarea clubului. A facut astfel incit Besiktas sa ajunga intre primele opt echipe din Cupa UEFA. Alaturi de tehnicianul roman, Besiktas isi continua ascensiunea inceputa in sezonul trecut“, se mentioneaza in Turkiye.

Il vrea pe Jardel

Pentru retur, Lucescu a afirmat ca doreste sa il aduca la Besiktas pe fostul sau elev de la Galatasaray, atacantul brazilian Mario Jardel, in prezent la Bolton Wanderers, a anuntat cotidianul Milliyet. Potrivit sursei citate, clubul din Premier League este dispus sa renunte la Jardel in schimbul atacantului Ahmed Hassan si al unei sume de bani care nu a fost specificata.

Besiktas isi va relua miercuri antrenamentele in vederea returului campionatului Turciei. Pe 10 ianuarie, formatia turca se va deplasa la Antalya, unde va disputa doua meciuri amicale cu FC Bruges (11 ianuarie) si Feyenoord (14 ianuarie).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS