13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Ienicerii“ au cocosat „Batrina doamna“

„Ienicerii“ au cocosat „Batrina doamna“

Liga Campionilor, grupa D,

etapa a 5-a

Galatasaray – Juventus 2-0

• Stadion „Westfalenstadion“, spectatori: 65.000.

• A marcat: Hakan Sukur ’47, ’90.

Galatasaray: Mondragon – Cesar Prates (’45, Hasan Sas), Orhan Ak, F. de Boer (’84, Bülent Korkmaz), Tamas, Hakan Unsal – Sabri, Ergun, Ov. Petre – Berkant, Hakan Sukur (’90, Cihan). Antrenor: Fatih Terim.

Juventus: Chimenti – C. Ferrara, I. Tudor, Iuliano (’75, Appiah), Pessotto – Conte (’86, Camoranesi), Davids, Maresca, Miccoli – Di Vaio, Zalayeta. Antrenor: Marcello Lippi.

• Au arbitrat: K. M. Nielsen – J. Jepsen, J. Larsen (toti din Danemarca).

Partida dintre Galatasaray si Juventus Torino ar fi trebuit sa se dispute pe 25 noiembrie, la Istanbul, in cadrul etapei a 5-a din faza grupelor Ligii Campionilor, dar a fost aminata din cauza atentatelor teroriste comise in orasul turc. UEFA a decis ca partidele programate in Turcia sa se dispute pe teren neutru, astfel ca meciul Galatasaray – Juventus s-a jucat marti seara, pe arena „Westfalenstadion din Dortmund, unde au fost prezenti peste 60.000 de suporteri turci si doar vreo 2.500 de italieni. Partida, programata initial la ora 21.45, a inceput cu o intirziere de 15 minute, deoarece in jurul stadionului erau strinsi foarte multi suporteri care nu au putut intra pe arena si impiedicau buna desfasurare a traficului in zona.

Intr-o atmosfera incendiara, creata de fanaticii suporteri ai „Cimbom“, „ienicerii“ au invins „Batrina doamna“ cu scorul de 2-0, imbunatatindu-si astfel sansele de calificare in optimile de finala ale competitiei. Ambele goluri ale echipei lui Fatih Terim au fost marcate de Hakan Sukur (’47, ’90). La Galatasaray au evoluat ca titulari, toate cele 90 de minute, doi fotbalisti romani, fundasul Gabriel Tamas si mijlocasul Ovidiu Petre, atacantul Florin Bratu neavind drept de joc in cupele europene deoarece a jucat in acest sezon pentru Rapid in preliminariile Ligii Campionilor. Ovidiu Petre a primit un cartonas galben in minutul 51.

Reprize cu scenarii diferite

Prima repriza a fost dominata de italieni, chiar daca Marcello Lippi si-a odihnit titularii si a trimis pe teren jucatorii de rezerva. Portarul formatiei din Istanbul, columbianul Faryd Mondragon, a fost insa de netrecut, el salvindu-si echipa din situatii limita la suturile lui Di Vaio (’11, ’22) si Miccoli (’27).

Dupa pauza, scenariul partidei s-a schimbat in totalitate, elevii lui Fatih Terim supunindu-si adversarii la o presiune constanta. Scorul a fost deschis in minutul 47 de Hakan Sukur, care a reluat imparabil cu capul, de la sase metri, centrarea de pe stinga a lui Hakan Unsal. Mondragon a mai fost pus la incercare o singura data in repriza secunda, portarul columbian opunindu-se cu succes sutului de la 16 metri expediat de Maresca. Arbitrul danez Kim Milton Nielsen le-a refuzat un penalti turcilor in minutul 75, cind Ergun a fost faultat in careu, dar nu l-a putut opri din cursa pe Hakan Sukur, care a fost lansat in adincime de Hasan Sas si l-a executat pe Chimenti cu un sut sec din careu.

Calcule pentru calificare

Juventus era deja calificata inaintea meciului de la Dortmund, dar nu este sigura de primul loc in grupa, in timp ce Galatasaray are nevoie de victorie, in deplasare, cu Real Sociedad, pentru a merge mai departe in Liga Campionilor. Ocupanta locului al treilea va continua cursa europeana in Cupa UEFA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS