12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportO infringere care poate face „tandari“ Universitatea

O infringere care poate face „tandari“ Universitatea

La final, Sorin Cirtu a declarat ca este dispus sa-si rezilieze contractul • Daca sefii clubului aproba eventuala demisie a antrenorului, Silviu Lung este favorit pentru a prelua echipa

„U“ Craiova – Dinamo 0-1

• Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 27.000

• A marcat: Danciulescu ’73

„U“ Craiova: Guso – Murgan (’78, Stinga); Papura; Rada – Bundea; Moti; Badea; Plesan (’66, Stoianof); I. Stancu – Njock; Borbely (’68. Bengondo). Antrenor: S. Cirtu.

Dinamo: Delwarte – Stoican (’47, Tames); Iordache; Barcauan; Semeghin – Fl. Petre (’65, Pereniy); Alexa; I. Badea; V. Munteanu (’56, Zicu) – Danciulescu; Cl. Niculescu. Antrenor: I. Andone.

• A arbitrat: Cr. Balaj – A. Onita; Z. Szekely. Rezerva: V. Igna.

• Avertismente: Rada; Stoianof; Stancu, Borbely / Niculescu, Semeghin, I. Badea, Zicu.

• Filmul golului: min. 73, 0-1: Semeghin a centrat de pe stinga si Danciulescu, nemarcat in coltul drept al careului mic, l-a executat cu singe rece pe Guso.

Cind apararea condusa de Papura gafeaza in faze decisive, cind Badea se gindeste mai degraba la antrenorat, stind pe teren mai mult pentru fazele fixe, si cind Stinga dribleaza ca un incepator in fata propriului careu si pierde mingea cu nonsalanta, atunci tie, Sorin Cirtu, nu-ti mai ramine decit sa stai acasa si sa te gindesti daca nu cumva marile echipe ale Craiovei au fost valoroase, in primul rind, datorita caracterelor puternice ale jucatorilor de alta data.

Craiova trebuia ieri sa cistige, in primul rind, pentru suporteri, dar si pentru Sorin Cirtu. Din pacate, Dinamo, fara sa straluceasca, a fost o nuca prea tare, iar jucatorii olteni au „reusit“ sa-l „execute“ pe Cirtu, daca cu cumva si-au pierdut si suporterii.

Oricum, chiar daca incepuse binisor meciul de aseara, Universitatea a demonstrat inca din primele minute ca are probleme mari in aparare, acolo unde Niculescu si Danciulescu se distrau cu Papura, Rada si Murgan, iar, in fata, Njock facea stopuri de cinci-sase metri, in timp de Borbely se mira si el probabil ca este titular in Banie, in timp ce la Astra prindea rar si banca de rezerve.

Pina la pauza s-a jucat mai mult la centru, ocazii clare aparind spre final, atunci cind Niculescu si Danciulescu nu l-au putut invinge pe Guso, desi aparatorii olteni ii lasasera fata in fata cu portarul.

La noi, doar Bundea a avut un sut, dar si acela defectuos, desi Delwarte nu mai era in poarta.

Repriza secunda a inceput cu oltenii atacind orbeste si cu dinamovistii ratind ocazii! Totusi, Njock putea marca in minutul 58, atunci cind a sutat de la 18 metri, mingea a fost deviata si a lovit bara din stinga portarului Delwarte.

Dupa aceea, dinamovistii au inceput sa domine, Guso a salvat miraculos un sut al lui Niculescu din lovitura libera, dar nu a mai avut ce face la golul lui Danciulescu, lasat singur-singurel in careul nostru.

Sub privirile pierdute ale lui Cirtu, Moti (’87) si Stancu (’89) au sutat ca din tun, dar, din nefericire, mingile s-au dus glont spre palmele lui Delwarte.

In rest, nu au mai fost decit cererea disperata a suporterilor „Vrem echipa!“ si dezamagirea lui Cirtu care, ca sa puna bomboana pe coliva, ar putea lasa Universitatea si fara antrenor!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS