14.8 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUn derbi al carui rezultat poate arunca in aer orice tabara

Un derbi al carui rezultat poate arunca in aer orice tabara

Rapid – „U“ Craiova

• Stadion „Lia Manoliu“, duminica, ora 20.00 (PRO TV – direct)

• Echipe probabile:

Rapid: Dolha – Iencsi, Maftei, Soava – Ilyes, Badoi, Zyiati, Godfroid, Bordeanu – D. Niculae, R. Nita. Antrenor: M. Rednic.

„U“ Craiova: Guso – Moti, Papura, Rada – Miclea, Vigariu, Bundea, Murgan, I. Stancu – Borbely, Njock. Antrenor: S. Cirtu.

• Vor arbitra: V. Anghelinei – Fl. Hincu, Cr. Nica. Rezerva: O. Raileanu.

• Observatori: C. Bivolaru, D. Petrescu.

Giulestenii se tem de meciul de miine-seara pentru ca nu uita ca in sezonul trecut Universitatea i-a „altoit“ chiar sub Grant. Scor 2-0.

Atunci, rapidistii se pregateau sa devina campioni, acum, echipa lui Mircea Rednic nu a inceput prea bine sezonul.

Oricum, lotul gazdelor da semne ca a cam obosit, iar recenta plecare a virfului Florin Bratu a diminuat serios capacitatea ofensiva a Rapidului.

Mai mult ca sigur, din echipa giulesteana vor lipsi Maldarasanu, Brujan, Constantin si Lutu, toti patru fiind accidentati. Pe de alta parte, in locul gafeurului Dossey in poarta va reaparea goal-keeper-ul consacrat al echipei lui Rednic, Emilian Dolha, acesta impacindu-se cu patronul George Copos. Rapidistii l-au legitimat ieri pe Sabin Ilie.

Universitatea abordeaza derbiul dintr-o postura ciudata. Echipa se afla pe locul patru, dar in club nu este deloc liniste! Se incearca inlaturarea lui Cirtu prin orice mijloace, iar jucatorii care pina mai ieri erau in stare sa-i pupe miinile antrenorului lasa impresia ca abia asteapta sa-si schimbe „stapinul“…

In aceste conditii, s-ar putea ca Rapidul sa dea peste un meci nu chiar asa de dificil. Pe de alta parte, suporterii oltenilor s-au cam plictisit de „ciudatenii“ si nu mai sint dispusi la compromisuri in caz ca echipa nu va da randamentul de care este in stare. Mai mult, fotbalistii sint avertizati sa joace pentru Universitatea pentru ca nu este treaba lor cine cu cine nu se „inghite“ prin club.

Craiovenii pleaca in aceasta dupa-amiaza la Bucuresti si vor fi cazati la Complexul „Lebada“. Din formula tip lipsesc Daouda, Plesan si Badea, primii fiind inca nerefacuti, iar „capitanul“ incasind doua etape de suspendare dupa eliminarea din meciul cu FCM Brasov.

Nu ne ramine decit sa speram ca alb-albastrii isi vor respecta duminica seara fanii si culorile clubului. Pentru ca, daca vor aborda derbiul cu sufletele curate, fotbalistii Universitatii pot muta usor scandalurile din ograda noastra in cea a giulestenilor, acolo unde, repetam, oricum nu prea este liniste…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS