14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSportivii craioveni se pregatesc pentru Mondiale

Sportivii craioveni se pregatesc pentru Mondiale

Lunile octombrie si noiembrie vor fi incarcate pentru spadasinii de la Centrul Olimpic de Spada din Craiova, elevi la LPS „Petrache Triscu“, care urmeaza sa participe la mai multe competitii internationale.

Lotul national de spada fete, format, cu exceptia Anei Maria Brinza, eleva la LPS, dar legitimata la Steaua, din sportive de la „Petrache Triscu“, se va prezenta la Campionatul Mondial de scrima care va avea loc in Cuba, la Havana, in perioada 6-11 octombrie. Craiovencele au sanse reale la medalii, atit la individual, prin Ana Maria Brinza si Loredana Iordachioiu, cit si in proba de echipe, unde primele doua vor fi ajutate de Iulia Maceseanu si Anca Bacioiu. Competitia este foarte importanta si prin prisma punctelor primite, care conteaza pentru a prinde Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Atena.

Dupa acest Mondial, urmeaza un altul, dar de juniori, la care vor lua parte sportivii si sportivele de la LPS, la aceasta categorie. Oana Puiu, Madalina Iordachioiu, Roxana Lazar, Ana Jidanovski, Alin Zbircea, Otto Tardi si Cosmin Kortian se vor afla pe 18 si 19 octombrie la Bratislava, pentru o verificare oficiala inainte de CE de juniori, care se va desfasura in perioada 5-9 noiembrie, in Croatia.

Luna noiembrie se va incheia cu inca un concurs de Cupa Mondiala, de data aceasta in Italia, in provincia Sicilia. Fetele, pregatite de Dan Podeanu, se vor intrece pe 22-23 noiembrie, la Palermo, iar baietii, sub conducerea antrenorului emerit Dumitru Popescu (foto dreapta), vor intra in competitie o saptamina mai tirziu, la Catagna, punctele acumulate contind de asemenea pentru JO din Grecia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS