19.4 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024

Sport pe scurt

Tenis de cimp, Cupa Davis

Hanescu si Sabau vor evolua la simplu pentru Romania

Componentii echipei de tenis a Romaniei, Victor Hanescu, Razvan Sabau, Florin Mergea si Horia Tecau, s-au pregatit marti pe terenul principal al arenei „Quito Tenis y Golf Club“, in vederea partidei cu formatia Ecudorului, decisiva pentru mentinerea in Grupa Mondiala a Cupei Davis, ce va avea loc la sfirsitul acestei saptamini. „Pentru noi, principala noutate o constituie altitudinea la care se va disputa partida. Acest lucru nu ne creeaza insa probleme, toti jucatorii nostri se simt bine si speram sa realizam un rezultat bun“, a anuntat capitanul echipei Romaniei, Adrian Marcu. Partida Ecuador – Romania va avea loc la Quito, oras situat la 2.850 metri deasupra nivelului marii. Tragerea la sorti a partidelor au avut loc ieri-seara, la Quito, si a fost efectuata de arbitrul principal al intilnirii, brazilianul Paolo Pereira.

CN de lupte, junioare

Craiovencele, decise sa-si apere titlul

Campionatul National de lupte libere pe echipe, rezervat junioarelor, se reia miine, la Tirgu Mures, pina pe 21 septembrie urmind sa se desfasoare etapa a III-a. Dupa primele doua etape, echipa de la CSM – CSS Electro se afla pe primul loc, fetele fiind decise sa ramina in frunte si dupa aceasta faza a competitiei. Campioane en-titre, junioarele craiovene vor, de altfel, sa-si pastreze titlul cucerit anul trecut, dupa inca o etapa, cea de la Brasov, urmind sa aiba loc, la sfirsitul lunii noiembrie, turneul final. Lotul craiovean, coordonat de Petre Banciu si pregatit de Eugen Circiumaru, numara opt sportive: Geta Buliga, Laura Nederu, Roxana Ianculovici, Mihaela Munteanu, Mona Lepadatu, Mihaela Popa, Georgiana Patrut si Lorena Bala, primele patru fiind componente ale lotului national.

Tenis de cimp (copii

Sportivii de la TC Olimp, la trofeul „Babolat“

De astazi si pina duminica, se va desfasura la Pitesti un concurs de tenis de cimp, de categoria a III-a, rezervat copiilor si juniorilor, dotat cu trofeul „Babolat“. TC Olimp participa la aceasta competitie cu patru sportivi, trei fete si un baiat, Elena Bogdan si Alisa Caluseriu, la categoria 12 ani, Irina Bicu, la 18 ani, respectiv Stefan Roates (14 ani). Ema Bogdan si Stefanita Roates au mai participat la un turneu similar, in urma cu aproape doua saptamini, Roates ocupind primul loc, in timp ce Ema s-a clasat a cincea, desi reusise, in faza grupelor, sa o invinga pe cea care ulterior a cistigat concursul.

Atletism, juniori

O medalie de argint pentru CSM – LPS

La Constanta a avut loc in perioada 13-14 septembrie Balcaniada de juniori la atletism, competitie la care au luat startul aproape 100 de sportivi. Juniorul Marius Ionescu, legitimat la CSM Craiova – LPS „Petrache Triscu“, a reusit sa se claseze pe locul secund la proba de 5.000 de metri, obtinind astfel medalia de argint. Craioveanul a terminat cursa cu timpul de 14:46:23.

Atletism

Tim Lobinger risca o amenda de 5.000 de dolari

Federatia Internationala de Atletism (IAAF) intentioneaza sa-l sanctioneze pe germanul Tim Lobinger (saritura cu prajina), dupa ce acesta s-a dezbracat si si-a aratat partea dorsala in finala Grand Prix-ului IAAF de la Monte Carlo. „Cred ca ii vom retine 5.000 de dolari din prima de victorie de 30.000 de dolari, obtinuta pentru locul intii, in proba de saritura cu prajina. Un astfel de comportament nu poate fi tolerat“, a anuntat secretarul general al IAAF, Istvan Gyulai. Oficialul IAAF a adaugat ca va discuta despre acest caz cu presedintele forului international de atletism, senegalezul Lamine Diack. Tim Lobinger, campion european si campion mondial in sala, a cistigat simbata proba de saritura cu prajina din cadrul finalei Grand Prix IAAF, cu o performanta de 5,91 m. El a facut turul de onoare in fata spectatorilor de pe stadionul „Louis II“, cu partea dorsala descoperita, in semn de protest fata de decizia arbitrilor de a-i anula, in timpul competitiei, o incercare la 5,86 metri, sub motivul ca ar fi tinut bara cu o mina. Presedintele Federatiei Germane de Atletism, Clemens Prokop, a calificat gestul lui Lobinger ca fiind „grosolan si antisportiv” si a amenintat ca acesta nu va ramine nesanctionat. „Stiam ca am un chilot sub sort, dar un astfel de gest nu-l poti anticipa. Este ca si cum, la un moment dat, incepi sa injuri. Cred ca este mai degraba amuzant“, s-a scuzat Lobinger, care are 30 de ani.

Formula 1

„Era lui Schumi“ este la final

Fostul pilot de Formula 1, Eddie Irvine, este de parere ca germanul Micahel Schumacher, actualul campion mondial, este terminat din punct de vedere sportiv, informeaza site-ul f1-live.com. „Nu numai ca Schumacher nu va cistiga titlul mondial, insa cariera sa se indreapta spre un final rapid. Visul sau de a cistiga al saselea titlu mondial este pe cale sa nu devina realitate“, a spus Irvine. Fostul pilot irlandez a recunoscut ca favoritul sau la cistigarea titlului, in acest an, este Juan Pablo Montoya. „Unica speranta al lui Michael este ca rivalii sai sa nu faca fata tensiunii si sa cedeze. Insa, era sa este pe cale de a se incheia“, a spus Irvine. Eddie Irvine a anuntat, in luna ianuarie, ca nu va participa la Campionatul Mondial de Formula 1. Irvine a participat la 145 de Mari Premii, dintre care a cistigat patru, in 1999, cind concura pentru Ferrari. Michael Schumacher a cistigat Marele Premiu al Italiei, disputat duminica pe circuitul de la Monza, si are 82 de puncte in clasamentul general, la doar trei puncte avans de principalul sau urmaritor, columbianul Juan Pablo Montoya, care are 79 de puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS