13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJucaţi serios şi bateţi Braşovul!

Jucaţi serios şi bateţi Braşovul!

Universitatea – FC Braşov

• Stadion „Ion Oblemenco“, simbătă, ora 20.00 (TVR2).

• Formaţii probabile:

Universitatea: Guso – Miclea, Moţi, Papură, I. Stancu – Vigariu, Bundea, Murgan (Stingă), Badea – Njock, Bengondo. Antrenor: S. Cirţu.

FC Braşov: Prunea – Cs. Balint, B. Nicolae, Mozacu – Miclăuş, Dani, Stere, Surdu, Sărmăşan – Onofraş, Iorga. Antrenor: M. Lăcătuş.

• Vor arbitra: Al. Tudor – Cr. Marinescu şi D. Birgăoanu. Rezervă: M. Lazăr.

• Observatori: N. Dobrin şi M. Stoenescu.

Infringerea severă de la Constanţa şi problemele de lot (patru jucători absenţi, unul incert) sint doar două motive temeinice care fac oficialii şi antrenorii Universităţii să fie ingrijoraţi de meciul de astă- seară. Şi suporterii olteni aşteaptă cu infrigurare meciul cu FC Braşov, unul important, in următoarele două etape Universitatea intilnind două echipe care n-au nevoie de prezentare, Rapid (d) şi Dinamo (a). In acest context, o victorie cu „Fiara“ ar da un plus de tupeu şi de moral oltenilor, aşa că oltenii care vor intra in teren trebuie să-şi mulţumească nu numai patronul-finanţator, ci, mai ales, admirabilul public de pe „Ion Oblemenco“. După punctele pierdute cu Bacăul (a) şi Constanţa (d), partida cu FC Braşov a devenit pentru Universitatea, intr-un fel, un examen pe care trebuie să-l treacă, altfel se vor isca discuţii aprinse pe tema incercării disperate a unora de a-l schimba pe Cirţu…

Deşi sintem abia in etapa a cincea, problemele de lot ale oltenilor sint neaşteptat de multe: Daouda, Pleşan – accidentaţi, Rada şi Borbely – suspendaţi pentru eliminările din meciul cu Farul, iar Ovidiu Stingă este incert. Despre meciul de astăzi, Zeno Bundea a declarat: „Va fi o intilnire foarte grea, Craiova are multe probleme de lot. Sperăm să ciştigăm!“.

Braşovenii vin pe „Central“ după un semieşec pe teren propriu, 2-2 cu FCM Bacău, rezultat care, susţin oamenii lui Ioan Niculaie, a fost influenţat de erori ale arbitrilor (asistentul Cojocaru a indicat un gol pentru Bacău deşi mingea n-a depăşit linia porţii şi a oprit din acţiune pe Surdu pentru un presupus ofsaid).

„Fiara“ dispune de un lot destul de valoros, cu citeva nume „grele“: Prunea, Buga (chemat de selecţionerul Iordănescu la lot in locul accidentatului Aliuţă), Bordea, Baicu, dar astăzi nu poate să-i titularizeze pe unii dintre aceştia. Conform declaraţiei directorului sportiv Iosif Kovacs, Lăcătuş are vreo patru jucători cu probleme de sănătate: Buga, Bodea, Baicu şi M. Constantin.

Despre partida de astăzi, oficialul braşovean a spus ieri: „Este un joc normal de campionat, dar foarte greu. In opinia mea, Universitatea Craiova are prima şansă. Zic asta ţinind cont de bunele rezultate de pină acum, cu excepţia meciului de la Constanţa. Intotdeauna, intre cele două formaţii care se vor intilni miine seară pe «Ion Oblemenco» au fost jocuri disputate. Venim la Craiova cu gindul de a ne juca şansa şi să obţinem cit mai mult din acest joc, adică tot ce se poate“. După plecarea brazilianului Itamar, braşovenii l-au legitimat in aceste zile pe Keca, dar titularizarea lui in jocul de astăzi depinde de sosirea cărţii verzi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS