14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHănescu, Moldovan şi Sabău s-au calificat in turul al doilea

Hănescu, Moldovan şi Sabău s-au calificat in turul al doilea

Rusul Nikolay Davidenko, principalul favorit al BCR Open Romania, a fost eliminat in prima manşă

Cea de-a doua zi a turneului BCR Open Romania, care este dotat cu premii in valoare totală de 355.000 de euro, a fost cu noroc pentru jucătorii romani care participă la această competiţie. Mai intii Victor Hănescu, iar apoi Ionuţ Moldovan şi Răzvan Sabău au reuşit să se califice in turul al doilea graţie unor prestaţii apreciate la superlativ de specialişti.

Meci dramatic pentru Hănescu

Dintre tenismanii romani, Victor Hănescu a obţinut cel mai greu accesul in turul al doilea, el invingindu-l in trei seturi, 4-6, 6-4, 7-6 (9/7), pe germanul Alexander Waske, jucător venit din calificări. Waske, numărul 120 in ATP Champions Race, a ciştigat destul de uşor primul set, servind foarte bine. Hănescu nu a riscat nimic la retur, permiţindu-i germanului să joace agresiv şi să ciştige foarte repede punctele. In cel de-al doilea set, ambii jucători şi-au ciştigat serviciul pină la scorul de 5-4 in favoarea romanului, atunci cind acesta a reuşit un break şi s-a impus cu 6-4. In setul decisiv, la scorul de 6-5, Hănescu a ratat două mingi de meci, germanul reuşind să egaleze, 6-6. In tie-break, romanul a condus tot timpul, la scorul de 6-3 Waske reuşind să salveze alte trei mingi de meci. Hănescu s-a impus după aproximativ două ore şi jumătate de la debutul partidei şi după ce ratase şase mingi de meci. La meci au asistat mai mult de 3.000 de spectatori, care l-au incurajat permanent pe Hănescu.

„A fost un meci foarte frumos şi dramatic. Mă bucur că am reuşit să-i fac fericiţi pe spectatori. După primul set am inceput să fiu mai constant in joc. Această victorie imi dă incredere şi sper să joc cit mai bine in continuare. Dacă aş fi pierdut, după atitea mingi de meci pe care le-am avut, cu siguranţă că publicul nu m-ar fi iertat. In turul doi voi evolua cu belgianul Rochus, pe care l-am mai invins la inceputul anului. După ce voi părăsi turneul de la Bucureşti, plec in Ecuador pentru meciul de Cupa Davis. Avem o echipă tinără şi neexperimentată, dar sper să obţinem un rezultat bun“, a declarat Hănescu la conferinţa de presă.

Moldovan s-a calificat la pas

Ionuţ Moldovan, care a primit un wild-card pentru turneul de la Bucureşti, s-a calificat in turul al doilea după ce s-a impus, cu scorul de 6-4, 6-1, in faţa germanului Tomas Behrend. Tenismanul roman va juca in turul secund impotriva armeanului Sargis Sargsian, cap de serie numărul 3.

La conferinţa de presă de după meci, Ion Moldovan a spus că nu se teme de adversarul său din manşa a doua, chiar dacă acesta este mai bine cotat. „A fost un meci greu, deşi scorul dă o altă impresie. Eu am servit foarte bine şi am reuşit să-mi impun jocul. Il voi intilni pe Sargsian in turul doi şi imi propun să ciştig“, a spus Moldovan.

Acesta a mai spus că ar fi meritat să fie convocat la echipa de Cupă Davis şi crede că Florin Mergea şi Horia Tecău au ajuns prea uşor in selecţionata pregătită de căpitanul Florin Segărceanu. „Cred că aş fi meritat să fiu convocat in echipa de Cupă Davis, dar acest lucru i-ar fi deranjat, probabil, pe cei doi juniori, Mergea şi Tecău, care, după părerea mea, au ajuns mult prea uşor acolo. In Romania există mai mulţi jucători care merită să joace in echipa de Cupă Davis mai mult decit Mergea şi Tecău“, a incheiat Moldovan.

Sabău l-a eliminat uşor pe spaniolul Hidalgo

Răzvan Sabău este cel de-al treilea roman care a reuşit să se califice in turul al doilea al turneului BCR Open Romania. In runda inaugurală, Sabău l-a invins, cu scorul de 6-3, 6-1, pe spaniolul Ruben Ramirez Hidalgo. Jucătorul roman il va intilni in turul secund pe spaniolul Alberto Martin, ciştigătorul ediţiei din 1999 al turneului Open Romania.

Davidenko a părăsit competiţia

Rusul Nikolay Davidenko, principalul favorit al turneului BCR Open Romania, a fost eliminat in primul tur al competiţiei de la Bucureşti. Davidenko a fost invins, cu scorul de 7-5, 6-7 (1/7), 6-0, de compatriotul său Igor Andreev, jucător venit din calificări.

„Nu m-am simţit prea bine şi sint destul de obosit. Nu am reuşit să mă concentrez şi să joc la nivelul meu obişnuit. Imi pare rău, dar adversarul meu a fost mai bun astăzi“, a spus Davidenko.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS