9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSpaniolul Alex Corretja a plecat acasa

Spaniolul Alex Corretja a plecat acasa

Spaniolul Alex Corretja, unul dintre favoritii publicului la turneul ATP BCR Open Romania, care este dotat cu premii in valoare totala de 355.000 de euro, a parasit competitia inca din primul tur. Corretja a fost invins luni, cu scorul de 6-2, 6-3, de compatriotul sau David Sanchez, cap de serie numarul 4. David Sanchez va juca in runda a doua cu austriacul Jurgen Melzer.

„A fost un meci foarte greu, mai ales in setul al doilea. Este extrem de dificil sa joci impotriva unui tenisman cum este Alex Corretja, care are un nume in circuit si publicul de partea sa. In aceasta zi am jucat un tenis mai bun decit Corretja. Simt ca joc foarte bine si sint increzator in sansele mele“, a spus David Sanchez.

Alex Corretja a recunoscut superioritatea adversarului sau. „Nu prea am jucat azi (luni – n.r.). Sanchez a aratat ca a fost mai bun ca mine. A jucat extraordinar si a facut foarte putine greseli. Acest an nu a fost prea bun pentru mine, dar sper ca din sezonul viitor sa revin la nivelul meu obisnuit“, a spus Corretja.

Trebuind sa se pregateasca pentru meciul din semifinalele Cupei Davis dintre Spania si Argentina, care se va disputa saptamina viitore, Alex Corretja a plecat ieri in tara natala. Intrebat daca in 2004 va renunta la tenis, Alex Corretja a raspuns: „Este ca si cind te-as intreba daca vei renunta la sex. Nu voi renunta la tenis pentru ca vreau sa ramin in aceasta lume si sa-mi continuu cariera“, a spus Corretja.

Sargsian l-a invins pe Squillari

Armeanul Sargis Sargsian, cap de serie numarul 3, a trecut de primul tur dupa ce la invins, cu scorul de 6-2, 6-2, pe argentinianul Franco Squillari si va juca in runda urmatoare cu invingatorul partidei dintre romanul Ion Moldovan si germanul Tomas Behrend.

„Daca ne luam dupa scor, meciul pare sa fi fost usor, insa nu a fost asa. Eu am cistigat punctele importante si asta a facut diferenta. Am mai fost la Bucuresti si pot spune ca imi place foarte mult atmosfera de aici. Daca voi juca bine, cred ca pot cistiga turneul“, a spus Sargsian la sfirsitul meciului.

Alte rezultate din primul tur

Spaniolul Alberto Martin a acces in faza urmatoare dupa ce l-a invins in primul tur, cu scorul de 6-3, 6-2, pe francezul Olivier Mutis si va juca impotriva invingatorului dintre Razvan Sabau si Ruben Ramirez Hidalgo. Olandezul John Van Lotum l-a invins, cu scorul de 3-6, 6-2, 6-0, pe spaniolul Albert Montanes, finalist la Open Romania in 2001. Intr-o alta partida a primului tur, austriacul Jurgen Melzer a trecut, cu 4-6, 6-1, 7-6 (11/9), de slovacul Karol Beck. In ultimul meci de simplu disputat luni, francezul Paul-Henri Mathieu, cap de serie numarul 5, s-a impus, cu scorul de 6-2, 6-3, in fata austriacului Stefan Koubek. Mathieu il va intilni in turul secund pe cistigatorul partidei dintre romanul Gabriel Moraru si spaniolul Albert Portas.

La dublu, perechea romana Ion Moldovan / Gabriel Moraru s-a calificat in turul al doilea dupa ce a invins, cu scorul de 6-2, 6-7 (3/7), 6-3, cuplul ceh Frantisek Cermak / David Skoho, cap de serie numarul 2.

Jucatorii romani Gabriel Moraru, Victor Hanescu si Ion Moldovan au jucat ieri dupa-amiaza pe terenul central in primul tur al turneului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS