14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPetter Solberg a ciştigat Raliul Australiei

Petter Solberg a ciştigat Raliul Australiei

• Titi Aur a abandonat după ce parcursese şapte probe speciale • Richard Burns este liderul ierarhiei generale a piloţilor • Peugeot şi Citroen conduc in clasamentul constructorilor

Pilotul norvegian Petter Solberg (Subaru Impreza) a ciştigat Raliul Australiei, a 10-a etapă din cele 14 ale Campionatului Mondial de Raliuri, in timp ce britanicul Tichard Burns (Peugeot 206), sosit al treilea, şi-a consolidat poziţia fruntaşă in clasamentul piloţilor. Solberg a fost urmat in clasament de francezul Sebastien Loeb (Citroen Xsara) la 26 de secunde şi şase zecimi, Richard Burns (Peugeot 206) la un minut şi 53 de secunde, britanicul Colin McRae (Citroen Xsara) la două minute, 30 de secunde şi şapte zecimi, spaniolul Carlos Sainz (Citroen Xsara) la două minute, 37 de secunde şi două zecimi şi de finlandezul Tommi Makinen (Subaru Impreza) la trei minute, o secundă şi cinci zecimi.

Titi Aur a abandonat

Echipajul romanesc Constantin Aur / Adrian Berghea a abandonat in Raliul Australiei, după şapte probe speciale, din cauza unor probleme tehnice la suspensia spate a maşinii. La inceputul raliului, echipajul romanesc a urcat pe locul 7 din 11 echipaje prezente la start la grupa la PWRC, dar ulterior au apărut problemele.

In proba a treia, Aur a fost penalizat cu un minut pentru start anticipat. In proba a şaptea, suspensia spate a cedat, in urma unei mici sărituri. „Am rămas complet surprins de cele intimplate. Nu aveam viteză mare, am sărit puţin şi am aterizat intr-o mică groapă făcută de aterizările concurenţilor care m-au precedat. Suspensia şi planetara s-au frint şi am reuşit cu dificultate să terminăm speciala. Apoi am incercat să reparăm cite ceva pentru a putea continua, dar am blocat diferenţialul faţă. Operaţiunea ne-a costat foarte mult timp şi am intirziat peste 15 minute la următorul control orar“, a spus Aur.

In incercarea de a ajunge la timp in parcul de service, piloţii romani au depăşit limita legală de 60 de kilometri la oră, atingind viteza de 93 de kilometri la oră. Poliţia a făcut o plingere organizatorilor şi urmează ca Aur să se prezinte in faţa Colegiului Comisarilor Sportivi.

Clasamentele după zece etape

După zece etape disputate in Campionatul Mondial de Raliuri, in clasamentul piloţilor conduce Richard Burns cu 55 de puncte, care este urmat de Solberg şi de Sainz, cu cite 48 puncte, Leob cu 45 de puncte şi Gronholm, cu 37 de puncte.

Peugeot şi Citroen conduc in clasamentul constructorilor cu cite 110 puncte, urmate de Subaru cu 74 de puncte, Ford cu 61 de puncte, Skoda cu 20 de puncte şi Hyundai cu 10 puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS