16.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportJean Todt cere descalificarea scuderiilor McLaren-Mercedes si Williams-BMW

Jean Todt cere descalificarea scuderiilor McLaren-Mercedes si Williams-BMW

Directorul general al scuderiei Ferrari, Jean Todt, a lansat un atac dur impotriva echipelor care au utilizat pneuri neconforme cu regulile Federatiei Internationale de Automobilism. Dupa disputarea Marelui Premiu al Ungariei, scuderia Ferrari a atras atentia Federatiei Internationale de Automobilism ca pneurile Michelin ale echipelor McLaren-Mercedes si Williams-BMW aveau o latime mai mare de 270 mm, limita stabilita de FIA. Todt a spus ca echipele care au utilizat pneuri Michelin ce nu au respectat regulile FIA ar trebui descalificate. „Nu stiu exact de cind foloseste Michelin acest tip de pneuri, dar gruparile implicate ar trebui descalificate din toate Marile Premii la care au utilizat acest tip de cauciucuri“, a opinat Jean Todt.

FIA a avertizat ca pe 14 septembrie, la Marele Premiu al Italiei, se vor face controale severe in ceea ce priveste pneurile.

Ferrari, care foloseste pneuri Bridgestone, nu a contestat inca ierarhia mondiala dupa ultimul Grand Prix, cel al Ungariei, considerind ca FIA trebuie sa ia o decizie privind clasamentul.

„Ce credeti ca s-ar fi intimplat daca pneurile Bridgestone de pe o masina Ferrari ar fi fost prea late? Ne-ar fi crucificat, ne-ar fi acuzat de inselaciune si rivalii nostri ar fi cerut descalificarea noastra din toate cursele in care am fi folosit pneuri ilegale“, a concluzionat Todt.

Pina la finalul Campionatului Mondial de Formula 1 mai sint de disputat trei etape, iar in clasamentul pilotilor pe primul loc se afla germanul Michael Schumacher (Ferrari), urmat, la un punct diferenta, de Juan Pablo Montoya (Williams-BMW). Kimi Raikkonen (McLaren-Mercedes) se afla pe locul al treilea, la doua puncte de lider.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS