15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUn soi de antrenament pentru Copenhaga

Un soi de antrenament pentru Copenhaga

• Partida din aceasta seara va incepe la 19.30 • Doua semne de intrebare pentru formula de start a Romaniei: Lobont sau Stelea, Alin Stoica sau Florentin Dumitru? • Universitatea il are la lot pe Ionut Rada, dar sint putine sanse ca olteanul sa joace • De la ora 21.15, Bosnia intilneste Norvegia la Sarajevo

Romania – Luxemburg

• Stadion „Astra“, Ploiesti, simbata, ora 19.30 (TVR1 – direct).

• Echipe probabile:

Romania: Lobont (Stelea) – Stoican, Chivu, Iencsi, Rat – A. Stoica (Fl. Dumitru), Radoi, Pancu, D. Munteanu – Ganea, Mutu. Antrenor: A. Iordanescu.

Luxemburg: Besic – Reiter, Remy, Strasser, Schauls, Federspiel, Leweck, Mannon, Braun, Cardoni, Huss. Antrenor: A. Simonsen.

• Vor arbitra: A. Yefet – Y. Benisty, E. Zatelman (toti din Israel). Rezerva: E. Zur (Israel).

In mod normal, Romania nu ar trebui sa aiba cine stie ce probleme cu Luxemburg, in penultimul nostru meci din campania de calificare pentru Campionatul European din 2004.

Practic, partida din aceasta seara, chiar daca oficiala, reprezinta pentru „tricolori“ un test util in perspectiva derbiului de miercuri, de la Copenhaga, acolo unde se vor juca ultimele sanse de calificare in compania Danemarcei.

Evident, la Ploiesti, Iordanescu nu va face experimente, chiar daca adversarul i-ar permite acest lucru. Generalul va folosi formula de baza pe care se va sprijini si in Danemarca, dar, deocamdata, sint doua semne de intrebare. In poarta, Lobont are de partea sa atuul tineretii si al echipei de la care vine, Ajax, in timp ce Stelea este mult mai masiv si tocmai din aceasta cauza ar putea fi preferat la Copenhaga.

Daca pe dreapta, in locul lui Cosmin Contra, indisponibil de mai multa vreme, va evolua aproape sigur Stoican, sint mici probleme tot cam in acea zona, dar la mijloc. Acolo, Generalul are de ales intre Florentin Dumitru si Alin Stoica, mai ales dupa ce stelistul Aliuta, accidentat, a parasit si el lotul.

La rindul lor, luxemburghezii reprezinta o echipa mai speciala. Au in lot un singur fotbalist profesionist, pe Jeff Strasser, in timp ce majoritatea celorlalti sint elevi, dar si studenti, functionari sau, cazul lui Huss, gradinar!

In schimb, antrenor este celebrul Allan Simonsen, un… danez cu o cariera de fotbalist exceptionala prin anii ’70 si ’80. Chiar daca a spus ca ar vrea sa ajute Danemarca, adica sa ne incurce diseara, Simonsen a recunoscut ca are sanse infime si ca, mai degraba, se gindeste cum sa ia goluri cit mai putine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS