22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomania nu a cucerit nici o medalie

Romania nu a cucerit nici o medalie

CM de atletism s-au incheiat duminica, dupa noua zile de intreceri efective si 13 reuniuni, care au adunat pe „Stade de France“ din Paris peste o jumatate de milion de spectatori, cu un record de tari participante, 201. Din pacate, nici un sportiv roman nu a cucerit vreo medalie, desi anul acesta am deplasat cea mai numeroasa delegatie din cele noua editii ale mondialelor. SUA, Rusia, Etiopia si Belarus au cucerit cele mai multe medalii de aur la editia a 9-a a CM de atletism.

In clasamentul pe medalii, primele cinci locuri sint ocupate de urmatoarele tari: 1. SUA (10 aur, 8 argint, 2 bronz), 2. Rusia (6, 8, 5), 3. Etiopia (3, 2, 2), 4. Belarus (3, 1, 3), 5. Franta (2, 3, 2).

Claudia Stef, a doua performera a delegatiei Romaniei

Campionatele Mondiale de atletism incheiate duminica in capitala Frantei nu au adus satisfactie delegatiei Romaniei, care s-a intors acasa fara rezultate notabile. Insa, privite prin prisma evolutiei sportivilor olteni, se poate spune ca acestea au fost o reusita, rezultatele obtinute de reprezentantele Baniei fiind catalogate drept foarte bune. La proba de 20 km mars, Claudia Stef (CSM Craiova, antrenor Horia Stef) s-a clasat pe locul cinci, in timp ce Nuta Olaru (CSM Craiova) a terminat a 11-a proba de maraton.

Despre aceste rezultate, directorul adjunct al CSM Craiova, Sorin Matei, a afirmat: „Din punctul nostru de vedere, sintem multumiti de ceea ce au realizat sportivele noaste. Nu uitati ca Stef a reusit a doua performanta ca valoare din delegatia Romaniei, dupa locul patru obtinut de Ionela Tirlea, cea care era considerata chiar favorita la o medalie, iar Nuta Olaru a fost a treia dintre sportivele care au reprezentat Europa, locurile din fata fiind ocupate de atletele africane. Dar ceea ce este mai important este faptul ca la Olimpiada de anul viitor, de la Atena, clubul nostru va avea sigur doua participante, desi noi speram ca pina atunci sa se mai califice inca doi-trei sportivi, nu neaparat atleti“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS