14.4 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBadea si plingaciosii cu crampoane

Badea si plingaciosii cu crampoane

Cind Cirtu l-a cerut pe Paduret, nu ii pusese gind rau lui Badea. Era si greu, cei doi fiind rude, insa antrenorul se gindise sa ofere echipei inca un fotbalist care sa-i coordoneze in teren pe ceilalti, majoritatea tineri, talentati, dar fara experienta.

Demersurile lui Cirtu au fost insa blocate de propria conducere – chiar daca Dinel s-a batut cu pumnul in piept ca a facut tot ce se putea, s-a vazut apoi ca el urmase cu totul alte piste… – asa ca Paduret a ramas in continuare sa conduca gasca teribila a Sportului Studentesc, formatie care defileaza in Divizia B, iar Universitatea plinge in hohote atunci cind Badea lipseste de pe teren.

Aceasta este, de fapt, marea problema a alb-albastrilor. Echipa a demonstrat ca este dependenta de capitanul ei, desi este rusinos ca niste tineri ca Rada si Plesan, intrati inclusiv in vederile lui Anghel Iordanescu, sa-si piarda complet busola atunci cind „Badita“, chinuit de durerile batrinetii, nu-si poate ocupa locul la timona. Ba am ramas cu impresia ca inclusiv ceilalti oameni cu experienta din lotul Universitatii joaca slab fara Badea, „profitind“ parca de lipsa etalonului in ceea ce priveste seriozitatea, determinarea si sacrificiul pentru culorile echipei.

Ieri, intr-un interviu, Sorin Cirtu spunea ca sint multi jucatori tineri in lot care habar nu au ce inseamna sa imbraci echipamentul Universitatii. „Tricoul asta trebuie sa te arda, sa te faca sa «explodezi» pe teren!“, zicea Cirtu si, culmea, parca doar pe Badea, fotbalist de 36 de ani, il impresioneaza blazonul Universitatii!

Comparindu-l insa cu „parvenitii“ din echipa actuala, nu trebuie uitat ca „Badita“ este singurul jucator din lot care s-a calit linga celebrii fotbalisti ai „Craiovei Maxima“. Modelat de crampoanele lui Negrila si Ungureanu, de palma parinteasca a lui Nae Tilihoi, crescut linga idolul sau, Ilie Balaci, Pavel Badea ne-a lamurit ca, daca vrea, poate sa mai joace lejer inca vreo doua-trei campionate. Oricum, nimeni nu va fi in stare sa-i ocupe locul, fiind vorba de mentalitati complet diferite, sau, daca vreti, de diferenta dintre jucatorii Baniei din anii ’80 si cei de acum…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS