16.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCirţu şi Săndoi lingă Hagi, Rednic, Lăcătuş...

Cirţu şi Săndoi lingă Hagi, Rednic, Lăcătuş…

Astăzi, la ora 9.00, incepe la Casa Fotbalului din Capitală primul curs pentru antrenorii care doresc să obţină licenţa PRO. Timp de trei zile, la aceste cursuri vor participa 20 de nume cunoscute in fotbalul romanesc, precum Gică Hagi, Mircea Rednic, Gavrilă Balint, Dan Petrescu, Marius Lăcătuş, Sorin Cirţu, Ioan Andone, Ilie Dumitrescu, Ovidiu Sabău, Emil Săndoi şi alţii.

După cum a precizat Mircea Rădulescu, directorul Şcolii Naţionale de Antrenori, la deschiderea consfătuirii de astăzi va fi prezent Michel Sablon, instructor UEFA pentru Romania, directorul tehnic al Federaţiei Belgiene de Fotbal. Sablon a sosit aseară in Bucureşti.

Mircea Rădulescu a implinit ieri 62 de ani. „Riciu“, cum a fost poreclit directorul Şcolii Naţionale de Antrenori, a fost antrenor la patru echipe naţionale: Romania, Egipt, Siria şi Algeria. In campionatul intern, Rădulescu a pregătit pe Sportul Studenţesc, Universitatea Craiova, Rapid şi Tractorul Braşov.

Pină la Revoluţie, Mircea Rădulescu a fost in două rinduri antrenor la Universitatea (’83-’86). Oltenii, cu „Riciu“ antrenor principal, au eliminat – in Cupa UEFA, ’84/’85 – nume cunoscute in fotbalul european: Monaco, Betis Sevilla, Galatasaray. A treia perioadă la Craiova a fost cea din sezonul ’96/’97 cind, după meciul cu cintec Universitatea – Sportul 1-2, s-a retras.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS